Зеленський запровадив нові санкції проти росіян і грузинської авіакомпанії Georgian Airways
Категорія
Економіка
Дата публікації

Зеленський запровадив нові санкції проти росіян і грузинської авіакомпанії Georgian Airways

Зеленський запровадив нові санкції проти росіян і грузинської авіакомпанії Georgian Airways
Джерело:  online.ua

Президент Володимир Зеленський ввів у дію рішення РНБО про запровадження санкцій проти понад 190 фізосіб і 290 компаній.

Джерело: указ президента №364/2023

Зеленський наклав нові санкції на росіян та компанії

Санкції наклали на 189 росіян, двох білорусів та грузина Тамаза Гаїашвілі, засновника авіакомпанії Georgian Airways.

У списку керівники казанського заводу «Електроприлад», Пермського національного дослідницького політехнічного університету, «Науково-виробничого підприємства «Салют».

Також санкції запровадили проти начальника МНС у Башкортостані, інших військових та члена так званої "народної ради ДНР" Ірини Костенко.

Накладено санкції на майже 300 компаній, більшість з них російські, а також ті, що зареєстровані у Казахстані, Білорусі, на Кіпрі та в Грузії.

У списку є білоруські Рогачовський завод "Діапроєктор", "Зеніт-БєлОМО", "Завод "Оптік", спільне білорусько-німецьке підприємство "Цейсс-БєлОМО", "Науково-виробничий центр багатофункціональних безпілотних комплексів" Національної академії наук Білорусі.

Також під санкції потрапила Georgian Airways LLС.

Контроль за виконанням рішення РНБО покладений на секретаря Ради національної безпеки і оборони України.

Указ набирає чинності з дня його опублікування.

Зеленський ввів санкції проти 178 осіб

Нагадаємо, що 11 червня Зеленський ухвалив рішення РНБО щодо розширення санкцій проти осіб з РФ, причетних до російської агресії проти України. Обмеження накладено на 178 осіб.

Більшість осіб, які потрапили у список, мають російське громадянство. Серед підсанкційних осіб здебільшого російські судді, зокрема судді конституційного суду РФ. Також санкції ввели проти українських суддів-зрадників.

Санкції передбачають блокування активів, припинення торговельних операцій, припинення транзиту ресурсів, польотів та перевезень територією України, зупинення виконання економічних та фінансових зобов'язань, заборону передання технологій, прав на об'єкти права інтелектуальної власності і відмову в наданні та скасування віз резидентам іноземних держав, застосування інших заборон в'їзду на територію України.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?