Зеленський розповів про потужний удар по США
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський розповів про потужний удар по США

Зеленський розповів про потужний удар по США
Джерело:  online.ua

Український лідер Володимир Зеленський вперше зізнався, що його шокувало захоплення Капітолію прихильниками колишнього президента США Дональда Трампа. На його думку, міжнародній спільноті після тих подій буде доволі складно сприймати Сполучені Штати як символ демократії. Окрім того, глава держави звернув увагу на те, що штурм Капітолію став потужним ударом по самій країні, її цінностям. Про це президент України заявив в інтерв'ю програмі  Axios  на американському телеканалі HBO.

"Ми були дуже вражені. Я був дуже здивований, що щось подібне може відбуватися у США. Я вважаю, що це був потужний удар по демократії Сполучених Штатів Америки. Ми звикли вірити, що в США є ідеальні демократичні інституції, де влада передається спокійно без війни, без революцій від одного президента до іншого", — зізнався український лідер.

"В Україні ми бачили дві революції, ми розуміли, що таке може відбуватись і в світі. Але що це могло статись в США? Цього ніхто не очікував. Це говорить про те, що все не ідеально. Я був серйозно стурбований, не хотів, щоб у вас трапився якийсь переворот, стрілянина і не дай Боже жертви. Після такого, я вважаю, світу буде складно розглядати США як символ демократії у світі", — наголосив Володимир Зеленський.

Варто також згадати про те, що члени команди Зеленського нещодавно детально розказали, як Трамп шантажував і погрожував українському лідеру, вимагаючи почати розслідування відносно сина президента США Джо Байдена Гантера у справі Burisma. Під час телефонних переговорів республіканець нібито наполегливо рекомендував Зеленському почати розслідування діяльності Гантера Байдена в Україні.

"Президент України відмовилися "грати в цю гру" і втручатися в справи іншої країни, що призвело до того, що тон американців на адресу України змінився. Джерело в оточенні Зеленського зазначає, що якби президент погодився на вимоги Трампа, то вибори в США в 2020 році "були б зовсім іншими", — йдеться в повідомленні.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  у Зеленського пропонують українцям вирішити долю Донбасу та Криму.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?