Зеленський анонсував старт нового напрямку "Великого будівництва"
Категорія
Україна
Дата публікації

Зеленський анонсував старт нового напрямку "Великого будівництва"

Зеленський анонсував старт нового напрямку "Великого будівництва"
Джерело:  online.ua

9 листопада глава держави Володимир Зеленський офіційно повідомив, що в нашій країні стартує новий напрямок "Великого будівництва". За його словами, він стосуватиметься залізниці.

Джерело: сайт ОПУ

Зеленський оголосив запуск нового напрямку "Великого будівництва"

Український лідер звернув увагу на те, що "Велике будівництво" на дорогах – це був перший, але не єдиний напрямок. За його словами, потім розпочалося будівництво й реконструкція шкіл, садочків, лікарень, спорткомплексів, стадіонів, басейнів. Згодом були регіональні аеропорти, замки, собори та музеї. Наразі команда президента вирішила взятися й за українську залізницю.

Зеленський не забув нагадати про те, що доволі довго залізницю "руйнувала корозія" - саме так він охарактеризував поганий менеджмент та корупцію.

"Як іржа, її вкрили непрозорість та неефективність. Через це вона стала недешева, незручна і навіть небезпечна", – підкреслив глава держави.

Окрім того, президент вирішив порівняти стан, до якого довели Укрзалізницю, з "доісторичним локомотивом, який зношеними шляхами ледве тягне потяг із скрипучими вагонами до брудних станцій й некомфортних вокзалів".

За словами Володимира Зеленського, нарешті країна почала повертати під свій контроль стратегічний актив, який певні люди вважали своєю приватною компанією перевезень. Глава держави звертає увагу на те, що вже навіть є помітні позитивні результати. Насамперед йдеться про те, що вперше за рік Укрзалізниця змогла вийти на прибутковість.

"Вперше за довгий час підвищено вартість вантажних перевезень, занижені тарифи на користь великого бізнесу - в минулому. Замість них – додаткові 2 мільярди гривень, які Укрзалізниця отримала у 2021 році й понад 12 мільярдів гривень, які компанія обов'язково отримає у 2022", – наголосив Зеленський.

Окрім того, президент публічно пообіцяв "наймасштабніше за роки незалежності" будівництво та модернізацію рухомого складу й залізничних шляхів.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?