Саудівська Аравія почала будувати місто майбутнього Neom
Категорія
Технології
Дата публікації

Саудівська Аравія почала будувати місто майбутнього Neom

Саудівська Аравія почала будувати місто майбутнього Neom
Джерело:  online.ua

Ще 3 роки тому стало відомо, що Саудівська Аравія планує побудувати місто Неом. Влада країни розповідала, що це буде незвичайна структура довжиною в 170 кілометрів, яка буде розташована вздовж однієї лінії і повинна стати новим словом у дизайні міст. Будівельні роботи нарешті розпочалися після багатьох років ретельного планування.

Джерело:Bloomberg

Яким буде місто майбутнього Neom

Neom буде знаходитися на північному заході королівства. За словами керівника проєкту Назмі ан-Насра, перші будівельні роботи уже стартували. Він звернув увагу на те, що наразі почали прокладати тунелі. Що важливо розуміти, у місті не буде автомобілів і шосе.

"Замість особистого транспорту там планують створити швидкісну підземну транспортну систему. Завдяки їй подолати 170 кілометрів можна буде за 20 хвилин. Енергію підземка отримуватиме з відновлюваних джерел. В основному поки що проводяться роботи з "переміщення піску і гір". Оскільки роботи лише почалися, мова не йде про якісь уже готові об'єкти. Виконано менше одного відсотка запланованого", - йдеться в повідомленні.

Окрім того, наголошується, що будувати місто будуть не з однієї точки, а одразу з обох його кінців. За попередніми даними, один з країв Neom упирається в Червоне море, а інший доходить до гір. При чому приблизно на середині його також перетинатимуть гори. Також відомо, що довкола прямої лінії розташуються острівці з будинків і публічних просторів. Будівельники запевняють, що жодних доріг та автомобілів у винятковому місті не буде.

"Місто буде влаштоване шарами: верхній призначений для життя, середній для обслуговування міста та підтримки його життєдіяльності, а найнижчий – транспортний", - пише видання.

Наразі до будівництва долучили 1500 будівельників. Цьогоріч уже мають намір розмістити перших жителів. Тоді ж почнуть приймати й перших туристів. Вартість проєкту сягає 500 мільярдів доларів.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?