Польща вирішила будувати стіну на кордоні за шалену суму
Категорія
Світ
Дата публікації

Польща вирішила будувати стіну на кордоні за шалену суму

Польща вирішила будувати стіну на кордоні за шалену суму
Джерело:  online.ua

15 жовтня офіційно стало відомо, що влада Польщі підтвердила план будівництва стіни на кордоні з Білоруссю — на це офіційна Варшава планує витратити 1,6-млрд злотих (350 мільйонів євро).

Джерело:  Politico

Польща хоче збудувати стіну від мігрантів на кордоні з Білоруссю

Як уже згадувалося раніше, польська влада ще два місяці тому розпочала будувати бар'єр з колючим дротом, щоб не допустити нелегальних мігрантів з Білорусі.

Що важливо розуміти, затверджений план офіційної Варшави передбачає будівництво стіни, встановлення камер і датчиків. Окрім того, наголошується, що рішення парламенту дозволяє будувати без публічних тендерів і у разі потреби експропріювати приватну власність в обмін на компенсацію.

Як стверджують представники Прикордонної служби Польщі, протягом останніх двох тижнів вони зафіксували понад 6 тисяч спроб нелегального перетину кордону з Білорусі в Польщу. Також вказано, що початку вересня таких спроб зафіксовано понад 18 тисяч.

Не можна також не згадати про те, що від 2 вересня у зв’язку з міграційним тиском режиму білоруського диктатора Олександра Лукашенка у прикордонній смузі з Білоруссю у Підляському та Люблінському воєводствах оголосили надзвичайний стан. 1 жовтня його продовжили ще на 60 днів.

Міграційна криза через Білорусь

Напередодні в Міністерстві внутрішніх справ Литви прямо звинуватили режим Олександра Лукашенка у провокуванні нелегальної міграції іноземців до Євросоюзу.

“Сьогодні ми бачимо, що Білорусь дуже інтенсивно шукає нові шляхи: перш за все, намагаються скористатися ситуацією в Афганістані, а також, за нашими даними, вже є новий безвізовий порядок для відповідних країн: Пакистану, Ірану, Південно-Африканської Республіки, Єгипту”, — наголосила міністерка Анна Білотайте.

Станом на кінець вересня вже три країни — Литва, Латвія, Польща — оголосили про надзвичайний стан через ситуацію на кордоні.

Пані посол Литви в США Аудру Плепіте назвала Білорусь головною загрозою суверенітету і територіальної цілісності республіки. За її словами, режим Лукашенка продовжує дестабілізувати обстановку в країні, в тому за допомогою відсутності з його боку будь-яких конструктивних рішень в питанні мігрантів.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?