Зеленський жорстко відреагував на інформацію щодо його пропозиції окупувати російські села
Категорія
Україна
Дата публікації

Зеленський жорстко відреагував на інформацію щодо його пропозиції окупувати російські села

Зеленський жорстко відреагував на інформацію щодо його пропозиції окупувати російські села
Джерело:  online.ua

Днями Washington Post оприлюднив дані нібито український президент Зеленський планує напади на російські села.

Джерело: Володимир Зеленський  під час пресконференції у Німеччині

Зеленський спростував чутки про можливий

Під час пресконференції у Німеччині президент України Володимир Зеленський відреагував на інформацію Washington Post щодо планів України окупувати російські села.

Журналіст запитав, чи відповідає дійсності повідомлення, що Україна планує проникнути на російську територію, щоб мати кращі позиції у війні.

Що стосується "проникнення"... Я, як президент України, коли я хочу кудись приїхати, я приїжджаю офіційно, і нікуди не проникаю, — відповів Зеленський.

Зеленський пропонував завдавати удару по РФ і окупувати села

Таємні документи розвідки США показали, що президент України Володимир Зеленський нібито пропонував підірвати нафтопровід "Дружба", а також окупувати прикордонні російські села, щоб отримати важелі впливу на Росію.

Видання посилається на раніше не оприлюднені таємні документи розвідки США, які були опубліковані на платформі Discord.

Зазначається, що у приватному порядку Зеленський пропонував окупувати російські села, щоб отримати важелі впливу на Москву, розбомбити трубопровід, який транспортує російську нафту до Угорщини та чекати ракет великої дальності для ураження цілей всередині Росії.

На зустрічі наприкінці січня Зеленський запропонував Україні "нанести удари по Росії", одночасно переміщуючи українські сухопутні війська на територію противника, щоб "зайняти невизначені прикордонні міста Росії", — йдеться в одному документі.

Метою цього кроку було б "надання Києву важіль впливу на переговори з Москвою".

Також на окремій зустрічі наприкінці лютого з головнокомандувачем ЗСУ Валерієм Залужним, Зеленський "висловив занепокоєння" тим, що "Україна не має ракет великої дальності, здатних досягти дислокації російських військ у Росії, і нічого, за допомогою чого їх можна було б атакувати".

Згідно з іншим секретним документом, Зеленський "припустив, щоб Україна атакувала невизначені місця дислокації в Ростовській області на заході Росії, використовуючи натомість безпілотники".

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?