Зеленський зібрав ставку головнокомандувача: що обговорювалось
Категорія
Україна
Дата публікації

Зеленський зібрав ставку головнокомандувача: що обговорювалось

Зеленський зібрав ставку головнокомандувача: що обговорювалось
Джерело:  online.ua

Президент Володимир Зеленський провів засідання Ставки Верховного Головнокомандувача на тлі масованих ракетних обстрілів кремлівською армією великих українських міст та об'єктів критичної інфраструктури. 

Джерело: Telegram-сторінка Володимира Зеленського

Зеленський обговорив із військовим керівництвом ЗСУ подальший наступ

Відбулося чергове засідання Ставки Верховного Головнокомандувача. Розглянули низку важливих питань. Передусім обговорили ситуацію на передовій і відзначили якісну роботу підрозділів ЗСУ, які захищають наше небо, - повідомив голова держави.

За його словами, також обговорювались подальші кроки із звільнення окупованих кремлівською армією українських територій та відновлення зруйнованої або пошкодженої кремлівськими ракетами інфраструктури.

Наостанок обговорили підготовку нашого війська до зими. Вистоїмо, переможемо! - впевнений Зеленський.

Наслідки масованої ракетної атаки окупантів в регіонах та стан ракетної загрози

У Львові вранці 11 жовтня під час масованої ракетної атаки кремлівської армії пролунали 3 вибухи на об'єктах енергетичної інфраструктури.

За словами мера міста Андрія Садового, наразі без електропостачання залишаються 30% Львова.

Також відомо про перебої з водопостачанням у Сихівському та Франківському районах міста.

Прохання до всіх зробити невеликий запас води. Протягом наступних годин можливі перебої у водопостачанні, - повідомив Садовий.

Між тим речник Командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат повідомив, що зранку на території України було збито 14 російських ракет.

Станом на зараз, близько години тому, 2 крилаті ракети збито повітряним командуванням "Центр", також 4 крилаті ракети знищено на сході держави військовослужбовцями командування "Схід", 8 крилатих ракет знищено на півдні підрозділами і "Захід", і ПК "Південь". Це вже 14 ракет, - зазначив Ігнат.

Однак на думку речника Головного управління військової розвідки Міноборони України Андрія Юсова, кремлівська армія не зможе постійно піддавати українські території масованим ракетним атакам, тож велика кількість випущених 10 жовтня окупантами ракет, це скоріше вийняток, а ніж систематична практика.

Такі масовані ракетні удари швидше виняток, і з такою інтенсивністю ворог не зможе постійно обстрілювати територію України, до того, він не може вже ефективно поповнювати запаси ракет, особливо високоточних озброєнь, виробляти їх в належній кількості. І ми можемо сказати, що частина військових в РФ категорично проти цієї політичної терористичної акції були, тому що це безглузде витрачання ракетних запасів, - зазначає Юсов.

За його словами, кремлівські загарбники заявили про запуск 150 ракет.

Тому виникає питання: а де всі інші, їх вкрали на підльоті, чи вони не долетіли? - питається представник ГУР.

Він також розповів, що окремі військові РФ виходили на зв’язок з Україною і передавали інформацію щодо атак.

Навіть казали: ми не можемо зупинити це повністю, але частина ракет полетить не туди. Зрештою, це так і було, - зазначив Юсов.

За його словами, підготовка до масованого удару по території України 10 жовтня здійснювалася протягом досить тривалого часу - понад місяць, при цьому остаточне рішення було прийняте з 9 на 10 жовтня.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?