Зеленський зізнався, як Лукашенко обдурив його щодо "вагнерівців" у Білорусі
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський зізнався, як Лукашенко обдурив його щодо "вагнерівців" у Білорусі

Зеленський зізнався, як Лукашенко обдурив його щодо "вагнерівців" у Білорусі
Джерело:  online.ua

Український президент Володимир Зеленський розповів що, його остання розмова з невизнаним лідером Білорусі Олександром Лукашенком торкалася теми виявленої групи “вагнерівців”.

Джерело: інтерв’ю політика 1+1

За його словами, під час телефонного контакту з диктатором той пообіцяв допомогти у цій проблемі. Від української сторони Мінськ отримав усі дані про найманців, які причетні до війни проти України.

“Востаннє ми спілкувалися з ним телефоном. Коли “вагнерівці” були на території Білорусі, я зателефонував Олександру Григоровичу, я попросив його, я його попередив, що готовий передати йому всю інформацію про цих людей, там були прізвища, ми розуміли, хто це такі.

Проте він сказав мені по телефону: “Я розумію, дорогий Володимире Олександровичу, я не підведу, все буде нормально, я розберуся”. Я був упевнений, що він передасть нам цих убивць. Але потім сталося те, що сталося. Це була остання наша з ним розмова”, - наголосив Зеленський.

Вагнерівці з Росії у Білорусі

Наприкінці липня 2020 року в РБ затримали групу найманців російського походження, яких Лукашенко миттєво звинуватив у підготовці заворушень і путчу на президентських виборах, які тоді очікувалися 9 серпня.

Українська сторона звернулася до офіційного Мінська через екстрадицію 32 осіб, оскільки мала відомості про їхню участь у війні на сході. Бойовик і пропагандист Захар Прилєпін у перші ж дні інцидент оголосив, що впізнав кількох найманців, з якими воював проти України.

Утім, пізніше режим Лукашенка зі спокоєм передав Росії всю групу найманців і не згадав про звинувачення, які висунув їм раніше.

Своєю чергою в Україні медіа проінформували з посиланням на таємні відомості, що насправді “вагнерівців” мали б затримати спецслужби після зльоту з Білорусі. Це була спецоперація, вибудована на провокації з "найманням" бойовиків і подальшим затриманням.

Офісу президента прийшлося неодноразово за останній рік виступати із заявами про те, що жоден посадовець на Банковій не зливав будь-яких даних про таку операцію.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?