Зеленський звернувся до українців в День Гідності і Свободи
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський звернувся до українців в День Гідності і Свободи

Зеленський звернувся до українців в День Гідності і Свободи
Джерело:  online.ua

Президент Володимир Зеленський привітав українців з Днем Гідності і Свободи, яке щорічно в святкують 21 листопада з нагоди початку двох революцій, що стали ключовими для новітньої історії країни. Йдеться про Помаранчеву революцію 2004 року та Революцію Гідності, яка в цей день розпочалась у 2013 році.

Зеленський, зокрема, прокоментував різноманітність тих, хто ставав на оборону країни у буремний час.

 «І хлопці із Західної, и пацаны с Юго-Востока. Різномовні. Волиняни, одесситы, галицькі, дніпровські, закарпатці, буковинці. И с крестиком, и с полумесяцем, и со звездой Давида…Всі. Різні. Але українці й українки. Захисники й захисниці. Всі, xто знає: треба бути гідним, а не здаватись. Бо здаватись українці не звикли. Тому що мають гідність. А тому — свободу», — сказав він.

У промові Зеленський проголосив чимало сентенцій, деякі з них присвячені розмірковуванням над ціною втрати свободи.

“Ми прекрасний, сильний, сміливий, розумний, талановитий народ. Непереможний. Саме тому, що ми маємо гідність. Для нас рабство – приниження. Втрата свободи – це втрата честі. Втрата честі – це втрата серця. Втрата серця – це втрата душі. А втрата душі для нас – це втрата життя. Тому ми готові боротися ціною власного життя», - зазначив Володимир Зеленський.

Варто зазначити, що користувачі Facebook вже активно коментують відеозвернення президента Зеленського. Станом на 10.00 ранку там зібралося близько тисячі сповіщень. Ми підібрали ті з них, які набрали найбільше лайків.

  • “А ваш Олег Татаров, який казав що майданівці самі себе вбивали, приєднується до привітань?” – коментує активіст Сергій Стерненко, він зібрав 485 лайків.

  • “про яку честь ви говорите після того як ви разом з командою як щурі поховались по норам а не прийшли на свободу слова шустера відповісти народу що трапилося з операцією по затримці вагнерівців...» - йдеться в іншому коментарі, який зібрав 366 лайків .

  • “Не пишіть гидоти. Бубонь читає та засмучується” – 30 лайків.

  • “Вітаю Андрія Єрмака з Днем народження і бажаю довгих років ув'язнення, веселих сусідів і зручної камери...” - коментар зібрав 148 лайків.

  • "Єдиний порядний президент України!" - 103 лайки.

  •  «Якщо у вас є честь ідіть у відставку. Зрадникам не місце в Україні. За злив операції по вагнерівцях відповідати потрібно. І чому ваші друзі займають державні посади і пилять мої податки?” – за цей коментар користувачі Facebook віддали 90 лайків.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?