Зеленський звернувся з невідкладною вимогою до всіх союзників України
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський звернувся з невідкладною вимогою до всіх союзників України

Зеленський звернувся з невідкладною вимогою до всіх союзників України
Джерело:  online.ua

Український лідер Володимир Зеленський в день саміту НАТО закликав всіх союзників підтримати Україну конкретними діями на тлі збереження високої загрози з боку Росії. Своє прохання президент України озвучив британському прем'єру Борису Джонсону.

Джерело: Офіс президента України

У телефонній розмові з Джонсоном Зеленський приділив особливу увагу питанням євроатлантичної інтеграції України. Він звернув увагу, що Україна навіть в умовах складних викликів продовжує реформи заради членства в Альянсі, але так і не отримує ніяких чітких сигналів.

"Ми зробили все, що потрібно для отримання Плану дій щодо членства. Прийшов час, щоб наші партнери і союзники підтримали Україну конкретними діями і рішеннями", - зазначив Зеленський.

Зеленський розповів, що відбувається на кордонах України

Зеленський також розповів Борису Джонсону, що відбувається на кордонах України з боку Росії. Він констатував, що повного відведення російських військ, що обіцяли в Кремлі, так не сталося, а рівень воєнної загрози для України залишається високим.

Крім того, Зеленський підняв питання по "Північному потоку - 2". Він закликав Джонсона сприяти блокуванню газопроводу, оскільки він є серйозним викликом для України в сфері безпеки.

На завершення розмови Зеленський запросив Джонсона на саміт Кримської платформи в Києві і заходи, які будуть проводитися з нагоди 30-ї річниці незалежності України.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?