Зеленський звільнив посла в Білорусі
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський звільнив посла в Білорусі

Зеленський звільнив посла в Білорусі
Джерело:  online.ua

Президент України Володимир Зеленський підписав указ про звільнення Ігоря Кизима з посади посла України в Білорусі.

Джерело: сайт Президента

Зеленський звільнив посла в Білорусі

Звільнити Кизима Ігоря Юрійовича з посади Надзвичайного і Повноважного Посла України в Республіці Білорусь, – йдеться у рішенні.

Варто зазначити, попри численні заклики розірвати дипломатичні відносини не лише з РФ, а й з Білоруссю, Київ так і не пішов на цей крок після повномасштабного вторгнення Росії.

Замість цього Київ декілька разів викликав для консультацій посла у Білорусі, однак незабаром він знову повертався до Мінська.

Що відомо про діяльність Ігоря Кизима

18 квітня 2023 року його викликали для консультацій до Києва після того, як білоруський диктатор Лукашенко зустрівся в Мінську з ватажком терористів так званої ДНР Денисом Пушиліним.

Ігорю Кизиму – 62 роки, він родом з Харкова. Був тимчасово повіреним у справах України у Великій Британії з 2014 по 2015. З 2017 по 2023 був Надзвичайним і Повноважним послом України в Республіці Білорусь.

18 квітня 2023 року був викликаний для консультацій до Києва у зв'язку з тим, що Білорусь підтримує РФ у її війні проти України.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?