Зеленський звинуватив РФ у перетворенні Криму-перлини на "авіаносець"
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський звинуватив РФ у перетворенні Криму-перлини на "авіаносець"

Зеленський звинуватив РФ у перетворенні Криму-перлини на "авіаносець"
Джерело:  online.ua

Український президент Володимир Зеленський звернув увагу на перетворення російським окупантом Криму з популярного регіону на мілітаризований “авіаносець”.

Джерело: Офіс президента

За його словами, саме у такій ситуації з’явилася Кримська платформа, яка має стати підґрунтям для обговорення гуманітарної та безпекової проблеми півострова. Уряд бажає знову підняти тему Криму не тільки на українському рівні, але й світовому.

“Поки що Крим виглядає, як авіаносець. Поки що це не та перлина української землі біля моря. Сьогодні це мілітаризований півострів, і виглядає це, як авіаносець Російської Федерації зі щоденним збільшенням озброєння, зменшенням корінного населення, зменшенням привабливості – природної, екологічної, туристичної, будь-якої”, - наголосив Зеленський.

Він звернув увагу на необхідність сполоху, необхідність “щодня бити у дзвони”. Кримська платформа має стати частиною такого руху - люди, які бажають повернення Криму мають завдяки їй зрозуміти, “куди їм бити та хто це робитиме щоденно”. Це дозволить вийти за межі дописів у Facebook.

В цілому, як нагадав президент, на саміті платформи очікуються делегації 40 держав.

“На сьогодні Кримська платформа – це перший єдиний інституціональний майданчик, який буде працювати не раз на рік, а щодня в офісі Кримської платформи”, - уточнив він.

Зеленський також додав, санкційний тиск на російського агресора не можна послаблювати у чинній ситуації. Метою такої політики має бути повна деокупація всіх українських територій.

“В цілому санкції повинні бити по руках тих людей, які забирають щось чуже... Такі держави, як США, Німеччина, Франція, Велика Британія, які можуть своїми санкціями реально, рішуче діяти проти тих чи інших чиновників РФ та тимчасових чиновників у Криму, у яких є щось за кордоном. Ми з ними пропрацьовуємо, щоб вони впроваджували такі санкції. Така санкційна політика дієва”, - резюмував політик.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?