Землю накриє потужний зорепад Ліриди. Що відомо
Категорія
Технології
Дата публікації

Землю накриє потужний зорепад Ліриди. Що відомо

Землю накриє потужний зорепад Ліриди. Що відомо
Джерело:  online.ua

Землю накриє потужний зорепад Ліриди. Він починається 16 квітня і триватиме до 29 квітня, а пік цей зорепад досягне 21-23 квітня.. Потужний метеоритний потік Ліриди жителі планети матимуть змогу спостерігати вже з сьогоднішнього дня.
Джерело: Space

Землю накриє потужний зорепад Ліриди

Цей потік вважається одним із найдавніших метеоритних дощів. Він відомий людству вже понад 2500 років. Існують згадки китайських астрономів про спостереження за Ліридами у 687 році до нашої ери. Ще давні астрологи та астроному спостерігали за ним і встановили, що потік має радіант у сузір'ї Ліри.
Спостерігати зірковий потік можна буде близько 2 тижнів, з піком із 21 по 23 квітня.
Побачити зорепад Ліриди зможуть жителі всієї земної кулі, але найяскравіше метеори будуть видні у північній півкулі.
Астрономи-аматори зможуть помилуватися метеорами, що падають, без спеціальної техніки. У піковий час досить вибратися вночі на природу, де немає джерел світла.
Ліриди не залишають довгих шлейфів яскравого пилу, вони пролітають через атмосферу Землі дуже швидко і дає іноді яскравий спалах, який називають «вогненна куля».
У пікові дні можна буде побачити близько 18 метеорів на годину, а швидкість буде 47 км/с.

Можна загадувати бажання 

Якщо побачили зірку, що падає, не забудьте традиційно загадати бажання. Зважаючи на те, що зараз місяць — молодик, з езотеричної точки зору найкраще загадувати такі бажання, які допоможуть рухатися далі обраним вами шляхом.

Мрію можна сформулювати на аркуші паперу, піднімаючи його до неба під час падіння метеора.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?