Жінка року за версією TIME Шевченко пояснила свою скандальну заяву про зброю для ЗСУ
Категорія
Культура
Дата публікації

Жінка року за версією TIME Шевченко пояснила свою скандальну заяву про зброю для ЗСУ

Жінка року за версією TIME Шевченко пояснила свою скандальну заяву про зброю для ЗСУ
Джерело:  online.ua

Українська правозахисниця Олена Шевченко, яка стала однією з 12 "Жінок року" за версією Time, нарешті пояснила свої неоднозначні заяви щодо збору коштів на зброю для армії України.

Джерело: Олена Шевченко

Шевченко прокоментувала скандал з висловлюванням щодо зброї

Ще 9 років тому українська правозахисниця заявила, що "їхня спільнота не інвестує у війну", тому не збирає гроші на озброєння військових.

Це спровокувало обурення користувачів мережі, тому Олена Шевченко нарешті вирішила пояснити, що мала на увазі.

Так, на її переконання, зброю нашим військовим повинні дати.

Окрім того, вона опублікувала скрін свого допису за 20 квітня, в якому закликала користувачів до флешмобу, який мав би спонукати союзників України передати необхідне озброєння.

Фото - скриншот

За словами Олени Шевченко, її обурюю те, що наймасштабніші прибутки таких країн, як Росія, Китай та інших агресорів йдуть від продажу зброї.

Я знаю, що багато хто продає Росії зброю, бо це "великий бізнес і прибутки", попри будь-які санкції, бо це гроші! Ринок зброї – це те, що підживлює загарбників у різних країнах світу. Зараз нам віддають те, що списали в інших країнах, натомість вони отримують новітнє озброєння, на якому хтось вже заробляє і так було завжди. І я вважаю це несправедливим, – пояснила свою позицію правозахисниця.

Що відомо про Олену Шевченко

Олена Шевченко – це відомо українська правозахисниця, ЛГБТ-активістка, а також очільниця громадської організації "Інсайт".

Їй вдалося стати однією з 12 жінок, які опинились у списку лідерок, що "працюють над більш рівноправним світом".

Бути у цьому списку важлива перемога та визнання для України! Пишаюся бути в одному списку з Кейт Бланшет, Меган Рапино, Анжелою Бассет та іншими видатними жінками. Я присвячую цю перемогу усім невидимим жінкам України, які роблять неможливе, наближаючи нашу перемогу, – прокоментувала нагороду Шевченко.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?