Жінки з РФ масово тікають до Аргентини з метою отримати громадянство
Категорія
Світ
Дата публікації

Жінки з РФ масово тікають до Аргентини з метою отримати громадянство

Жінки з РФ масово тікають до Аргентини з метою отримати громадянство
Джерело:  online.ua

Іміграційні органи Аргентини почали боротись із масовим напливом жінок з Росії, які тікають з власної країни народжувати в Аргентині з метою отримання громадянства. 

Джерело:  The Guardian

Що відомо про втечу жінок з РФ до Аргентини 

За словами керівниці імміграційної служби Аргентини Флоренції Каріньяно, в четвер 33 вагітні жінки - усі між 32 і 34 тижнями вагітності - прибули в країну. Декільком із них спочатку відмовили на паспортному контролі, але зрештою їх усе ж таки пропустили в країну.

За інформацією видання, хоча концепція туризму, пов'язаного з народженням дітей, не нова, ізоляція Москви від Заходу внаслідок війни зробила Аргентину, куди росіянам не потрібна віза, популярним напрямком для родин, які бажають дати своїм дітям привілеї другого громадянства.

За словами Каріньяно, за останній рік у південноамериканську країну прибуло близько 10 тис 500 вагітних росіянок.

Голова міграційної служби підкреслила, що тільки за останні 5 місяців до країни прибули 5 тис 800 вагітних росіянок.

Каріньяно також підкреслила, що тисячі жінок повертаються додому, залишаючи аргентинським адвокатам можливість оформити аргентинське громадянство для дитини, а потім і для батьків.

Адвокат однієї росіянки заявив, що вона втекла до Аргентини, "рятуючись від війни".

Тепер Міграційна служба Аргентини почала відкликати ВНП у росіян, які отримали його після народження дитини в країні, але потім вирішили виїхати

Каріньяно пояснила, що коли в суді розглядатимуть питання про надання аргентинського громадянства росіянину, міграційна служба подасть дані про призупинення ПНП у зв'язку з тим, що ця людина "провела місяць в Аргентині і більше ніколи не приїжджала".

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?