Жителі Херсона повідомляють про потужний вибух у місті
Категорія
Україна
Дата публікації

Жителі Херсона повідомляють про потужний вибух у місті

Жителі Херсона повідомляють про потужний вибух у місті
Джерело:  online.ua

За інформацією жителів Херсона, у місті пролунав потужний вибух в районі Зимівника. Зазначається, що від вибуху почали трястись прилеглі будинки.

Джерело: "Мост"

Що відбувається в Херсоні

Походження вибуху з'ясовується. Однак, за інформацією ЗМІ, він міг статися в кар'єрі біля нафтозаводу. При цьому на опублікованих фото видно, що у місті вибуху підіймається дим померанчового кольору.

При цьому, за інформацією нардепа Олексія Гончаренка, вибух був біля магазину "Епіцентр". Там, за його словами, було багато ворожої техніки та боєприпасів.


Фото - facebook.com/Аркадий-Бабченко

Між тим у Краматорську з під завалів зруйнованої кремлівськими окупантами школи дістали тіла трьох загиблих людей.

В МВС України повідомили, що сьогодні вранці завершили аварійно-рятувальні та пошукові роботи. Рятувальники розчистили та розібрали близько 205 тонн зруйнованих елементів будівлі. Під завалами виявили тіла трьох людей.

У той же час керівник Луганської ОВА Сергій Гайдай повідомив, що під час боїв із кремлівською окупаційною армією за Сєвєродонецьк та Лисичанськ деякі місцеві жителі повідомляли окупантам про позиції ЗСУ.

Говорити тотально про всіх не можна. В Сєвєродонецьку проживало більше ніж 120 тис. мешканців, але залишилось 10 тис. Тобто навіть якби вони гіпотетично були зрадниками, то це навіть не 10% від всього населення, яке проживало там до повномасштабного вторгнення. Тож відсоток невеликий. Але навіть якщо це 1 або 2 тис. людей, які могли допомагати [ворогу] — це все одно дуже багато. Коригування дійсно було величезне. Ситуації були різні. Це могли бути і звичайні "ждуни руського міра", а були й ті, кого вербували. Наприклад, ловили осіб, яким росіяни пообіцяли за їх "роботу" авто. От вони і працювали коригувальниками або робили фото-звіти… Тим, хто робив це за гроші, взагалі було все одного, за кого вони, - зазначив керівник ОВА.

Гайдай зазначив, що влада Луганщини намагалась розв’язати питання, співпрацюючи з СБУ, але це не давало позитивних результатів.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?