Жителі Конго зворушливо привітали українських військових з Днем ЗСУ
Категорія
Україна
Дата публікації

Жителі Конго зворушливо привітали українських військових з Днем ЗСУ

Жителі Конго зворушливо привітали українських військових з Днем ЗСУ
Джерело:  online.ua

6 грудня, в День Збройних сил України, до українських військових звернулися жителі Демократичної Республіки Конго. Африканці зворушливо привітали бійців української армії зі святом українською мовою і подякували їм за миротворчу місію на своїй землі. Відео привітання для ЗСУ було опубліковано на сторінці 18-й окремого вертолітного загону місії ООН по стабілізації в ДР Конго в соцмережі, передає ONLINE.UA.

"Вітаємо з днем Збройних сил України. Спасибі, що ви є! Слава Збройним силам України! Слава Україні! Героям Слава!", - з найкращими побажаннями звернулися до українських військових африканці.

В кінці відео жителі Конго підняли синьо-жовтий прапор України.

Як відомо, українські військові вже вісім років беруть участь у складі місії ООН по стабілізації ситуації в Демократичній Республіці Конго. 18-й окремий вертолітний загін ЗСУ базується на сході ДР Конго, в місті Гома. Це найбільший контингент ЗСУ, який в даний час бере участь в миротворчих місіях ООН - в складі загону 250 українських військових. Важливо відзначити, що на українських миротворців покладені такі завдання: транспортні перевезення, вогнева підтримка наземних сил, повітряне супроводження військ сил, демонстрація сили, розвідка і спостереження, пошуково-рятувальні операції.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Зеленський звернувся до всіх українців в День Збройних сил України. Він заявив, що День ЗСУ є одним з найважливіших свят України, тому вирішив нагадати всім громадянам країни, що кожен з них може жити своїм звичайним життям, реалізовувати мрії і планувати майбутнє виключно завдяки тим чоловікам і жінкам, які захищають нашу державу в Збройних силах. Зеленський вважає, що прийшов час сказати не тільки про подяки українським захисникам, а й про важливість розвитку української армії, так як поле бою в найближчі десятиліття стане іншим, а значить загрози в майбутньому будуть ще серйознішими і зажадають більш активної модернізації. Зеленський пообіцяв, що українська влада буде вкладати в розвиток ЗСУ істотні кошти і домагатися завершення війни на Донбасі, так як попередні керівники держави були зосереджені на чому завгодно, крім Збройних сил.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?