Жителів Трускавця залишили без води
Категорія
Україна
Дата публікації

Жителів Трускавця залишили без води

Жителів Трускавця залишили без води
Джерело:  online.ua

У курортному 30-тисячному місті Трускавець на території Львівської області повністтю припинили водопостачання.

Джерело: "Zaxid.net"

Чому жителів Трускавця залишили без води 

Повідомляється, що водопостачання у місті було припинене 3 січня. За словами містян, наприкінці грудня подача води здійснювалась за графіком з 6 до 10 години у ранці та з 18 до 22 години увечері.

За інформацією місцевих ЗМІ, причиною припинення водопостачання став конфлікт між представниками "Трускавецького водоканалу" та постачальником "Дрогобичводоканалом".

Тому у "Дрогобичводоканалі" вирішили припинити водопостачання до міста.

Фото - Pixabay.com

Проте у мерії Трускавця заявляють, що угода про поставки води була підписана 31 грудня, але води наразі не має через аварію на магістральному водогоні.

Вчора вранці ще була вода, фактично через день зникла. Станом на зараз ми підписали угоду з дрогобицьким водоканалом, тому що її трішки запізно привезли – в обід 31 грудня. Технічна проблема – на магістральному водогоні прорив. Зараз вже навіть особисто їздили і перевіряли депутати, дійсно є прорив на магістральній трубі, поки не ліквідують, то воду ніяк не подадуть. Це фактично питання ночі або ранку. Навіть якщо воду ввечері почнуть давати, то поки вона заповнить систему, то це все час, - повідомив мєр міста Андрій Кульчицький.

Журналісти повідомляють, що містяни стають у великі черги до малочисленних колодязів.

Де в Україні найбільше зросла вартість водопостачання 

Вже в січні жителі фактично всіх куточків України оплачуватимуть користування водою за дещо підвищеними цінами. Зміну тарифних планів для майже пів сотні водоканалів схвалила Національна комісія, що здійснює регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг.

Судячи з аналізу документу, найістотніші зміни цін на на воду у таких регіонах:

  • Запоріжжя — 54,63 грн/м³

  • Умань — 47,92 грн/м³

  • Бердянськ — 47,56 грн/м³

  • Одеса — 29,3 грн/м³

  • Дніпро — 26,13 грн/м³

  • Київ — 25,32 грн/м³ (у порівнянні з попередніми фіксованими тарифами, можна констатувати зростання ціни на 20%)

  • Львів — 21,57 грн/м³

Найнижчі в Україні тарифи на воду з 1 січня 2022 року будуть у Черкасах: 21,35 грн/м³ без ПДВ — 13,12 грн/м³ та 8,23 грн/м³ за водопостачання та водовідведення відповідно.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?