Журналісти дізналися нові деталі розслідування вибухів на Північних потоках
Категорія
Світ
Дата публікації

Журналісти дізналися нові деталі розслідування вибухів на Північних потоках

Журналісти дізналися нові деталі розслідування вибухів на Північних потоках
Джерело:  online.ua

Як вдалося дізнатися американським журналістам, німецьким слідчим вдалося знайти сліди вибухівки на судні "Андромеда", яке пов’язують з вибухами на російських газогонах "Північних потоках".

Джерело:  New York Times

На пов'язаній із Північними потоками яхті знайдено сліди вибухівки

Редакція видання звертає увагу на те, що прогулянковий катер "Андромеда" опинився в гавані крихітного данського острова Крістіансо після того, як 5 вересня був зафрахтований у північнонімецькому порту Росток і зробив нічну зупинку у Віку, менш відомому північнонімецькому порту без камер спостереження і з незначним наглядом.

За словами працівника порту, який говорив на умовах анонімності, він запам'ятав цей візит надзвичайно добре, оскільки декілька разів спробував заговорити з екіпажем, спочатку німецькою, потім англійською. Однак з ним ніхто не хотів спілкуватися жодною з вказаних мов.

Згідно з останніми даними, наразі судно знаходиться у сухому доці з видом на Балтійське море - там уже працюють німецькі слідчі.

Як з'ясували американські журналісти, вони знайшли на судні сліди вибухівки, а також встановили, що двоє членів екіпажу використовували фальшиві болгарські паспорти.

Що цікаво, місцеві жителі Крістіансо уже встигли висміяти версію про те, що прогулянкова яхта могла здійснити таку масштабну атаку. Їх у цьому підтримують військово-морські експерти з різних куточків світу.

За їхніми словами, навіть за наявності кваліфікованих водолазів команді з шести осіб було б надзвичайно складно розмістити вибухівку на морському дні і створити вибухи силою 2,5 бала за шкалою Ріхтера.

Росія може бути причетною до вибухів на Північних потоках

Як вдалося дізнатися німецьким розслідувачам, за кілька днів до вибухів на російських газогонах "Північний потік-1" і "Північний потік-2" поблизу них перебували військові кораблі РФ.

Те, що саме міні-підводні човни могли розмістити вибухові заряди на трубопроводах, експерти підозрювали з самого початку. Якби підтвердилося, що "SS-750" був на місці злочину, то головним підозрюваним відтепер став би російський флот.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?