Журналісти дізналися причину стрімкого падіння акцій одного з найбільших банків Швейцарії
Категорія
Економіка
Дата публікації

Журналісти дізналися причину стрімкого падіння акцій одного з найбільших банків Швейцарії

Журналісти дізналися причину стрімкого падіння акцій одного з найбільших банків Швейцарії
Джерело:  online.ua

15 березня один із найбільших банків Швейцарії Credit Suisse втратив понад чверть своєї ринкової капіталізації. Причиною стало те, що його інвестор – Saudi National Bank – відмовився вливати у банк додаткові гроші.

Джерело:  Reuters

Чому обвалилися акції банку Credit Suisse: відома причина

Ми не можемо (зробити цього - ред.), тому що наша частка перевищила б 10%. Це регуляторна проблема, – з такою заявою виступив очільник саудівського банку Аммар Аль-Худайрі.

Він офіційно підтвердив журналістам, що наразі його частка у Credit Suisse сягає 9,88% акцій.

У зв'язку з цим акції Credit Suisse впали аж на 29%.

Фото - скриншот

За словами глави ради директорів банку Акселя Леманна, поки установа не потребує допомоги та втручання влади Швейцарії, оскільки банк має сильний баланс.

Окрім того, він звернув увагу на те, що порівнювати ситуацію, яка склалася навколо Credit Suisse, із раптовим банкрутством Silicon Valley Bank, було б неправильними, оскільки ці установи регулюються по-різному.

У нас високі показники достатньої кількості капіталу й у нас сильний баланс... Ми вже прийняли ліки, – наголосив Аксель Леманн, нагадавши про план реорганізації бізнесу, який був розроблений ще у жовтні 2022 року.

З коментарем з цього приводу також виступив гендиректор Credit Suisse Ульріх Кьорнер. Він публічно попросив інвесторів виявити терпіння та дати команді банку час втілити в життя трирічний план, який дозволить повернути установу на прибутковий рівень.

Що важливо знати про Credit Suisse 

Навколо Credit Suisse уже декілька років поспіль спалахують гучні скандали, які стосуються витоків інсайдерської інформації та клієнтських даних, а також звільнень топменеджерів.

До прикладу, нещодавно банк зіткнувся із масштабними втратами на тлі необдуманих інвестицій у збанкрутілий фінтех-стартап Greensill і фонд Archegos.

Ба більше, у 2022 році Credit Suisse офіційно оголосив про фундаментальну реструктуризацію свого ділового портфоліо через величезні збитки.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?