Журналісти дізналися про рішення США та ЄС щодо відключення РФ від SWIFT
Категорія
Економіка
Дата публікації

Журналісти дізналися про рішення США та ЄС щодо відключення РФ від SWIFT

Журналісти дізналися про рішення США та ЄС щодо відключення РФ від SWIFT
Джерело:  online.ua

Команда американського лідера Джо Байдена та влада Євросоюзу закінчують роботу над розширеним пакетом санкцій проти Росії в разі її вторгнення в Україну. Попри те, що він націлений на великі російські банки, однак не передбачає відключення РФ від фінансової системи SWIFT.

Джерело:  Reuters  із посиланням на своїх інсайдерів

США і ЄС не планують відключати Росію від SWIFT

За словами трьої інсайдерів інформаційної агенції, тотальне відключення РФ від системи фінансових операцій SWIFT активно не розглядалося через заперечення з боку офіційного Брюсселю.

Члени Євросоюзу плекають надію, що потужні санкції проти великих російських банків все одно матимуть значний вплив на фінансовий сектор та економіку країни-агресорки.

Мета полягає в тому, щоб розробити санкції, які б дійсно вдарили по росіянах, при цьому враховуючи побічні збитки для тих, хто їх запроваджує, і визнаючи, що санкції сильно вдарять по Європі, - заявив один із інсайдерів.

Інші анонімні джерела підтвердили, що нові потужні обмеження спрямують проти російських олігархів, а також включатимуть контроль за експортом компонентів, вироблених Росією для технологічного та збройового секторів.

За словами американських та європейських чиновників, США та європейські союзники зосередилися на санкціях, які будуть запроваджені у разі фізичного вторгнення Росії в Україну. Їм потрібно буде додатково координувати будь-яку відповідь на санкції, крім повного військового вторгнення, наприклад масштабної кібератаки, - йдеться в повідомленні інформаційного агентства.

Як стверджує один із анонімних американських чиновників, серед російських банків, які можуть потрапити під нові санкції, можуть бути державні ВТБ і Сбербанк, які є найбільшими фінансовими установами Росії.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?