Журналісти готують протест на місці проведення пресмарафону Зеленського
Категорія
Україна
Дата публікації

Журналісти готують протест на місці проведення пресмарафону Зеленського

Журналісти готують протест на місці проведення пресмарафону Зеленського
Джерело:  online.ua

Українські журналісти, які не були запрошені на пресмарафон глави держави Володимира Зеленського, заявили, що планують влаштувати протест на місці його проведення, щоб дати відсіч цензурі з боку влади.

Джерело: Фейсбук-сторінка журналістки ТетянаиКозирєвої, Фейсбук-сторінка речника президента Сергія Никифорова

ЗМІ влаштують протест через пресмарафон Зеленського з цензурою

Журналістка Тетяна Козирєва запропонувала своїм колегам із "непровідних ЗМІ" прийти на місце пресмарафону, щоб показати усім, скільки журналістів хотіли і не змогли поставити питання президенту.

Згодом речник українського президента Сергій Никифоров оприлюднив список медіа, представники яких отримали можливість стати учасниками пресмарафону.

За словами прессекретаря, «охочих набагато більше, ніж може вмістити наш формат», і що «кількість учасників обмежили, щоб зосередитись на якості розмови».

"Цього разу, на мій погляд, склад учасників теж вийшов збалансованим і непростим для президента. Розумію, що не всі погодяться з нашим вибором, але точно знаю, що на теплу ванну це не схоже", - написав Никифоров.

Згідно з останніми даними у цей список потрапили такі ЗМІ: НВ, РБК-Україна, Інтерфакс-Україна, Українська правда, Бабель, УНІАН, Укрінформ, LB.ua, 1+1, Дом, 5 канал, ТРК Україна і Свобода слова Савіка Шустера, а також Reuters, Deutsche Welle, AFP, Bloomberg, BBC.

За словами журналістки Катерини Сергацкової, вона та її колеги прийдуть під місце проведення пресконференції, "щоб озвучити протест проти гібридної цензури".

"Журналісти повинні мати рівні можливості у доступі до інформації та в праві поставити питання, відповідей на які потребує суспільство, тоді як Офіс президента хоче спілкуватися лише з обраними, створюючи лояльну бульбашку преси. Ні, не вийде", — наголосила вона.

Журналістка звернула увагу на те, що зареєструватись на пресмарафон не можна, оскільки команда Зеленського сама вирішувала, кого запросити, а кого - ні.

"Раніше відкривали реєстрацію та відмовляли, тепер вирішили — ну навіщо ці формальності, якщо можна взагалі не морочитися. Привіт, Вікторе Федоровичу", - іронічно додала вона.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?