Журналісти дізналися кількість військових об’єктів РФ у Криму
Категорія
Україна
Дата публікації

Журналісти дізналися кількість військових об’єктів РФ у Криму

Журналісти дізналися кількість військових об’єктів РФ у Криму
Джерело:  online.ua

Українські журналісти уважно проаналізували супутникові знімки Planet Labs та нарахували 10 діючих військових аеродромів та два авіазаводи в окупованому Росією Криму.

Джерело: "Радіо Свобода"

Стала відома кількість військових об’єктів РФ у Криму

За словами журналістів-розслідувачів, вони зібрали і проаналізували понад півтори сотні військових об’єктів у Криму, вивчивши супутникові знімки Planet Labs військових баз, аеродромів, місць розташування ППО та кораблів Чорноморського флоту країни-агресорки.

Що важливо розуміти, саме з окупованого Криму армія РФ здійснює більшу частину запусків крилатими ракетами "Калібр" по території України.

Видання звертає увагу на те, що одним із головних військових об’єктів в Криму наразі є Севастопольський порт, куди ще до 24 лютого 2022 року окупанти стягнули багато кораблів не лише Чорноморського, але й Балтійського та Північного флотів.

Так, журналістам вдалося ідентифікувати великі десантні кораблі (проектів 1135, 1171, 775), патрульні кораблі (22160), ракетні катери (проектів 1239, 1241) та крейсер (проекту 11356) – це або флагман Чорноморського флоту РФ "Адмирал Макаров", або ж його аналог "Адмирал Эссен".

Окрім того, наголошується, що біля бухти "Голландія" розташована частина ракетних суден, з яких країна-агресорка запускає по Україні ракети "Калібр".

Не можна також не згадати про військові об'єкти в Джанкої. Найпершк йдеться про аеродром, який залишається для РФ ключовим логістичним хабом та місцем базування ударних гелікоптерів.

Поруч із Севастополем розташований аеродром Бельбек. В основному там розміщені винищувачі. Зокрема, на знімках Planet Labs за 15 листопада на летовищі були помічені Су-27, Су-27 СМ, Су-34 та Міг-31. Одне з головних авіаугруповань російської армії також розміщено на аеродромі в Гвардійському, де зосереджено штурмовики Су-25 та бомбардувальники Су-24, - йдеться в статті.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?