Журналісти заявили про суттєве збільшення площі масових поховань біля Маріуполя
Категорія
Україна
Дата публікації

Журналісти заявили про суттєве збільшення площі масових поховань біля Маріуполя

Журналісти заявили про суттєве збільшення площі масових поховань біля Маріуполя
Джерело:  online.ua

Українські журналісти з'ясували, що територія масових поховань в окупованому Росією селищі Старий Крим неподалік Маріуполя за два місяці збільшились удвічі.

Джерело: "Схеми"  (Радіо Свобода) з посиланням на дані супутника Planet Labs

Площа масових поховань поблизу Маріуполя збільшились удвічі

За даними міської ради Маріуполя, загалом там може бути поховано більше 15 тисяч містян, - зазначають журналісти.

Тиждень тому супутник зафіксував техніку, якою російська загарбники продовжують викопувати траншеї на кладовищі біля селища Старий Крим, що поблизу Маріуполя у Донецькій області. Варто зазначити, що саме в таких траншеях після нападу РФ на Україну почали масово ховати загиблих містян.

Що важливо розуміти, порівняно з супутниковим знімком Planet Labs за 8 травня площа масових поховань на цьому кладовищі збільшилась майже вдвічі.

На думку радника мера Маріуполя Петра Андрющенка, це може бути пов’язане з тим, що російські солдати почали розбирати завали багатоповерхових будинків, пошкоджених та зруйнованих після атак РФ. Як стверджує Андрющенко, в кожному з таких будинків може бути до сотні загиблих місцевих жителів.

Фото — radiosvoboda.org

Також журналістам вдалося дізнатися, що загиблих хоронять не лише у траншеях, а й в окремих могилах. За такі послуги солдати РФ беруть приблизно 20 тисяч гривень.

Варто зазначити, що навіть за гроші людей ховають не відразу – родинам загиблих доводиться чекати близько 2 тижнів, поки окупанти привезуть труни з інших окупованих територій.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?