Зідан з відвертістю пояснив тренерську відставку з Реалу
Категорія
Спорт
Дата публікації

Зідан з відвертістю пояснив тренерську відставку з Реалу

Зідан з відвертістю пояснив тренерську відставку з Реалу
Джерело:  online.ua

Головний тренер мадридського “Реалу” Зінедін Зідан виступив з особистою заявою, в якій відверто прокоментував свою відставку з відомого іспанського клубу.

Джерело: AS

За словами легенди футболу, він був відданий “Реалу” упродовж останніх 20 років - з моменту вдягання білої форми ще футболістом.

“Але зараз я вирішив піти. Це не кінець – я не збираюся припиняти свою кар'єру… Я пішов, бо відчув, що клуб більше не вірить в мене, що є основним чинником, який мені необхідний. Немає підтримки ні на середньострокову, ні на довгострокову перспективу. Я добре знаю футбол і знаю вимоги такого великого клубу, як Реал, тому прекрасно розумію: нічого не виграв – треба йти”, - звернув увагу він.

Зідан наголосив. Що забув одну важливу деталь під час роботи з клубом - це відносини з людьми, які працюють у клубі разом з тобою, оскільки це такий самий ґрунтовний момент разом з виграванням трофеїв.

“Мені хотілося б поваги до того, над чим ми довго і наполегливо працювали разом, хотілося б, щоб мої відносини з клубом і президентом в останні місяці моєї роботи були дещо іншими.... У нинішніх реаліях життя головного тренера на чолі команди триває два сезони, зрідка – трохи більше. Якщо ви хочете, щоб цей період був більш тривалим, важливо зберігати людські відносини. Це важливіше за гроші, славу і все інше”, - додав тренер.

Колишній футболіст пояснив, що не вважає себе найкращим тренером світу, однак він здатний дати щось гравцям. Під час роботи в “Реалі” він віддавався на 100% весь час, готуючи команду до гри на всіх рівнях.

“Мені було боляче, коли я вкотре прочитав у пресі після однієї з поразок, що вони збираються вигнати мене, якщо я не виграю наступну гру. Всі ці повідомлення вкидали в ЗМІ навмисно, створюючи негативний тиск на команду, викликаючи сумніви в нашому проекті і непорозуміння всередині колективу. На щастя, я працював з справжніми професіоналами, які вірили в мене до останнього, збиралися вмирати на полі заради мене”, - резюмував Зідан.

Відставка Зідана з Реалу

Контракт французького фахівця був передбачений ще на один сезон, до червня 2022 року. Утім, він вирішив піти з команди після невдалого для неї сезону.

Наразі президентство шукає мадридцям нового наставника відповідного рівня.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?