Зима не зможе зупинити контрнаступ ЗСУ – американські експерти
Категорія
Україна
Дата публікації

Зима не зможе зупинити контрнаступ ЗСУ – американські експерти

Зима не зможе зупинити контрнаступ ЗСУ – американські експерти
Джерело:  online.ua

На переконання експертів із Інституту вивчення війни (ISW), українські військові навряд чи спинять свій потужний контрнаступ після настання зими.

Джерело: ISW

У ISW не вірять, що зима зможе зупинити контрнаступ ЗСУ

Зимова погода може завдати непропорційно великої шкоди погано оснащеним російським військам в Україні, але добре забезпечені українські війська навряд чи зупинять свої контрнаступи через настання зимової погоди і зможуть скористатися перевагами замерзлої місцевості для легшого пересування, ніж це було б можливо у брудні осінні місяці, - вважають американські аналітики.

Окрім того, наголошується, що осінній та весняний бруд можуть уповільнити або заблокувати військові дії, так само як і несправне або недостатнє обладнання для зимового періоду.

 За словами іноземних експертів, деяку військову техніку, ймовірно, потрібно буде адаптувати до холодної погоди, а нестача обладнання або боєприпасів може сповільнити просування через логістичні труднощі, а не зимову погоду.

Якщо бойові дії і припиняться цієї зими, то це буде пов'язано з логістичними проблемами і завершенням кількох кампаній з обох сторін, - пояснюють представники ISW.

На переконання американських аналітиків, ЗСУ зроблять усе можливе, щоб просунутися якомога далі до прибуття підкріплень окупантів – росіяни на весну готують 120 000 призовників для відправки на фронт.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?