Злам листів Макрона: в мережі розкопали ім'я російського хакера
Категорія
Світ
Дата публікації

Злам листів Макрона: в мережі розкопали ім'я російського хакера

Злам листів Макрона: в мережі розкопали ім'я російського хакера
Джерело:  theins.ru

В опублікованому 5 травня масиві зламаного листування кандидата в президенти Франції Еммануеля Макрона і його передвиборного штабу виявили листи, які були змінені користувачем на ім'я Георгій Петрович Рошка - про що свідчать метадані листів.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на The Insider.

Людина з ім'ям Георгій Петрович Рошка працює в ЗАТ «Еврика», що виробляє обчислювальну техніку та програмне забезпечення, основними клієнтами якої є російські державні органи, в тому числі Міноборони та спецслужби.

"Георгій Рошка - програміст, який брав участь в профільних конференціях, наприклад «Паралельні обчислювальні технології», які пройшла в 2014 році в Ростові-на-Дону. На момент публікацій Рошка на запит The Insider не відповів", - йдеться у повідомленні.
Читайте також: У Макрона заявили про кібератаку з боку хакерів, пов'язаних з Росією

За інформацією видання, листи, які змінив Рошка, а таких не менше 6, є фінансовою документацією штабу Макрона. Реальним автором документа, судячи з тих же метаданих, був скарбник штабу Макрона - Седрік О. Але потім документ був змінений Рошко.

Нагадаємо, користувач під ніком EMLEAKS виклав у відкритий доступ у веб-додатку Pastebin, що дозволяє анонімно завантажувати уривки тексту, близько 9 Гб документів по діяльності передвиборного штабу Макрона.
Як повідомляв ONLINE.UA, у п’ятницю, 5 травня, передвиборний штаб кандидата в президенти Франції Еммануеля Макрона зазнав масованої хакерської атаки.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?