ЗМІ дізнались причини блокування Байденом кандидатури Волесса на посаду глави НАТО
Категорія
Світ
Дата публікації

ЗМІ дізнались причини блокування Байденом кандидатури Волесса на посаду глави НАТО

ЗМІ дізнались причини блокування Байденом кандидатури Волесса на посаду глави НАТО
Джерело:  online.ua

За інформацією журналістів видання The Telegraph, президент США Джо Байден нібито особисто виступив проти кандидатури глави Міноборони Великої Британії Бена Воллеса на пост глави НАТО через прагнення Лондона розпочати навчання українських пілотів на винищувачах F-16 без попередньої згоди Вашингтона.

Джерело: The Telegraph

Що відомо про блокування Байденом кандидатури Воллеса на пост генсека НАТО 

Журналісти видання зазначають, що Воллеса важали одним з ключових кандидатів на пост нового глави Альянсу після завершення повноважень Єнса Столтенберга.

Однак, за неофіційною інформацією, Байден особисто виступив проти кандидатури Воллеса.

Причиною позиції Байдена нібито стало те, що Британія почала активно просувати ідею навчання українських пілотів на винищувачах F-16 і формувати коаліцію з іншими союзниками у цьому питанні, не отримавши попередньо згоди США.

Видання зауважує, що Лондон вже не вперше зробив сміливий крок у питаннях зброї для України, сподіваючись таким чином підштовхнути США. Сама Британія не зможе надати Україні F-16, оскільки не має їх.

Що відомо про рішення Британії почати навчання українських пілотів на F-16 

За інформацією молодшого міністра оборони Британії Джеймс Хіппі, навчання українських пілотів на американських винищувачах F-16 мають розпочатись вже у серпні місяці.

У серпні Велика Британія розпочне базову підготовку до двадцяти українських льотчиків, - підкреслив Хіппі.

Британія стала першою країною, що оголосила про наміри провести навчання для українських льотчиків на західних винищувачах. Ідеться про базові наземні навчання, після яких українські військові будуть готові до більш спеціалізованої підготовки з управління винищувачами F-16.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?