ЗМІ дізналися про рішення ЄС щодо російської вакцини Супутник V
Категорія
Світ
Дата публікації

ЗМІ дізналися про рішення ЄС щодо російської вакцини Супутник V

ЗМІ дізналися про рішення ЄС щодо російської вакцини Супутник V
Джерело:  online.ua

Євросоюз не схвалив російську вакцину Супутник V після проведеної в РФ інспекції. Ухвалення рішення про реєстрацію препарату відклали на осінь.

Джерело: Reuters

Рішення ЄС по російській вакцині повідомив чиновник з уряду Німеччини. Причиною цього стало те, що розробники препарату вчасно не надали необхідні дані про клінічні випробування.

"Затвердження Sputnik буде відкладено, ймовірно, до вересня, може бути, до кінця року", - уточнив німецький чиновник.

Реакція Росії

У Російському фонді прямих інвестицій категорично спростували цю інформацію. Там стверджують, що експертиза вакцини Супутник V завершена нібито з позитивним результатом, а необхідні дані про клінічні випробування були надані Європейському агентству з лікарських засобів (EMA) в заявлений термін.

"Команда «Супутника V» розраховує на отримання вакциною реєстрації протягом двох місяців", - заявили в РФПІ.

Що кажуть в EMA про Супутник V

Кілька днів тому інспектори Європейського агентства лікарських засобів (EMA) повідомили про завершення перевірку об'єктів, на яких виробляється російська вакцина "Супутник V". Глава департаменту EMA з питань загроз здоров'ю і стратегії вакцинації Марко Кавалері уточнив, що у російського розробника запросили всю інформацію, якої бракує для прийняття остаточного рішення про реєстрацію препарату.

Фахівець додав, що для затвердження вакцини Супутник V ЕМА буде покладатися тільки на співвідношення ризику і користі, але терміни ухвалення остаточного рішення називати не став.

При цьому багато країн світу вважають небезпечною російську вакцину від коронавіруса, осільки Росія не оприлюднила жодного доказу її ефективності на клінічному рівні. Тому команда Путіна веде активну пропагандистську кампанію, щоб підвищити довіру до російського препарату.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?