Зміни клімату загрожують щонайменше 5 українським областям
Категорія
Україна
Дата публікації

Зміни клімату загрожують щонайменше 5 українським областям

Зміни клімату загрожують щонайменше 5 українським областям
Джерело:  online.ua

Згідно з прогнозом аналітиків зі Світового банку, в залежності від обсягів викидів парникових газів Україну може очікувати два сценарії наслідків глобального потепління. 

Джерело: пресслужба Мінекології України

Україні загрожує глобальне потепління

За даними дослідження, вже до кінця цього століття на півдні України буде приблизно 100 тропічних ночей і до 135 літніх днів на рік.

Тривалі посухи призведуть до занепаду лісів та почастішання лісових пожеж. Значно скоротиться територія, придатна для вирощування ялинки, бука, сосни та дуба.

Аналітики підкреслюють, що зміна клімату більше вплине на одні області, а ніж на інші.

Найбільш високі температури будуть спостерігатись на території Харківської, Кіровоградської, Львівської Луганської та Житомирської областей.

Фото - Pixabay.com

За прогнозами експертів, у цих регіонах сильно впаде рівень життя, а на території більшості українських міст температури помітно зростуть, (понад п'ять градусів улітку в Луганську та взимку в Києві).

При цьому синоптики прогнозують збільшення річної кількості опадів, інтенсивність яких підвищуватиметься в зимові місяці й особливо в Рівненській та Волинській областях.

Частота й інтенсивність екстремальних погодних і кліматичних явищ зростатиме з підвищенням температури. Експерти прогнозують нам періоди аномальної спеки, грози, сильні опади, дощові та річкові повені. Разом із посухою, градами та шквалами вчені обіцяють, що до кінця року українці звикнуть до торнадо.

Світу загрожує кліматична катастрофа

Понад 40 країн погодилися відмовитися від використання вугільної енергії, як найбруднішого джерела палива. Такі підсумки кліматичного саміту Cop26 і Україна – серед них. Основні країни, які використовують вугілля, зокрема Канада, Польща, Україна та В’єтнам, поступово відмовляться від використання вугілля для виробництва електроенергії, причому більші економіки зроблять це у 2030-х роках, а слабші – у 2040-х роках.

Мета «залишити вугілля на сторінках історії» була ключовим моментом для Великобританії як країни, яка приймає саміт Cop26, мета якого – поставити світ на шлях обмеження глобального потепління до 1,5°C порівняно з доіндустріальними показниками.

Проте представники деяких з найбільших вуглезалежних країн, включаючи Австралію, Китай, Індію та США були відсутні під час укладання угоди.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?