Значний прогрес - США потішили новинами про Україну
Категорія
Економіка
Дата публікації

Значний прогрес - США потішили новинами про Україну

Значний прогрес - США потішили новинами про Україну
Джерело:  online.ua

Експерти Сполучених Штатів відзначили "значний прогрес" української влади у досягненні мінімальних стандартів бюджетної прозорості. Утім, Київ все ще має показників відповідної висоти. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на звіт Держдепу США з Фіскальної прозорості.

Цей документ показує, наскільки повно іноземні уряди надають інформацію спільності про бюджетні кошти чи ліцензії на видобуток корисних копалин.

Згідно з даними американських фахівців, зі 141 уряду лише 76 відповідають мінімальним критеріям фіскальної прозорості. Значним прогресом відзначилися 14 з 65 країн, які не відповідають базовим показникам.

У 2019 році український уряд надав широкий та значно легший доступ до інформації про бюджет і боргові зобов'язання, зауважили автори звіту.

Також серед інших факторів, які могли б у майбутньому позитивно вплинути на прогрес, назвали незалежний аудит позабюджетних рахунків, розробку та впровадження сучасного нормативного акту, що стосується контрактів на видобуток корисних копалин.

Кабінет міністрів озвучив неочікуваний прогноз — в уряді наголосили, що у зв’язку із негативним впливом пандемії коронавірусу ВВП України у 2020 році може впасти на 4-8% у порівнянні з 2019 роком. В КМУ звернули увагу на те, що негативний вплив пандемії підсилюється початком глобальної економічної рецесії, що може завдати суттєвого удару по рівню добробуту населення.

Як повідомляв ONLINE.UA, водночас прем'єр-міністр Денис Шмигаль нагадав українцям про шкоду, яку нанесла пандемія COVID-19 усім країнам світу без виключення. Представники українського уряду вже розробили стратегію з кроків, які стимулюватимуть нашу економіку для відновлення після коронакризи.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?