Зоозахисники із IFAW та URSA безкоштовно стерилізують безпритульних тварин у прифронтових зонах України
Категорія
Україна
Дата публікації

Зоозахисники із IFAW та URSA безкоштовно стерилізують безпритульних тварин у прифронтових зонах України

Зоозахисники із IFAW та URSA безкоштовно стерилізують безпритульних тварин у прифронтових зонах України
Джерело:  online.ua

Зоозахисники із IFAW та URSA  розпочали кампанію зі стерилізації безпритульних тварин у прифронтових зонах України.

Джерело: Фейсбук-сторінка URSA 

Що важливо знати про діяльність IFAW та URSA в Україні

Організація із захисту прав тварин URSA за підтримки міжнародного фонду захисту тварин IFAW розпочали проєкт безкоштовної стерилізації та вакцинації проти сказу тварин у прифронтових зонах України.

Варто зазначити, що зоозахисникам уже вдалося успішно завершити перший етап проєкту на Харківщині.

Фото — URSA

Його втілювали в життя лікарі об’єднання «Ветеринари без кордонів» у трьох населених пунктах Харківської області: м. Лозова, смт Буди та м. Харків.

З початком війни для України гостро постала питання безпритульних тварин. Адже після 24 го лютого сотні тисяч тварин залишилися покинутими на вулицях міст. Це дало поштовх до збільшення популяції безпритульних котів та собак. Тому стерилізація, навіть в умовах війни, на сьогодні є вкрай актуальною. Ми вирішили розпочати реалізацію проекту з Харківської обл. І це лише початок. Наступним кроком URSA буде стерилізація тварин у Херсонській та Миколаївській областях, — розповідає членкиня наглядової ради ГО URSA Наталія Коваленко.

Що важливо розуміти, стерилізація тварин – це зменшення популяції та агресії у безпритульних тварин. А щеплення проти сказу, зроблені в рамках проєкту, роблять вуличних тварин безпечними для співіснування з людиною.

Фото — URSA

Половина нашого району виїхала з початком вторгнення і на вулиці залишилися налякані, покинуті коти й собаки. Я їх підгодовую, варю каші, іноді — кістки. Сьогодні завдяки URSA всі мої 23 підопічних тварини було стерилізовано. Це подарунок, про який я навіть не мріяла, — зазначає пенсіонерка Наталія Іванівна — жителька м. Лозова.

Фото — URSA

Варто звернути увагу на те, що загалом протягом періоду реалізації проєкту вдалося стерелізувати близько 300 тварин.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?