ЗСУ готуються до посиленого наступу окупантів на Луганщині
Категорія
Україна
Дата публікації

ЗСУ готуються до посиленого наступу окупантів на Луганщині

ЗСУ готуються до посиленого наступу окупантів на Луганщині
Джерело:  online.ua

Очільник Луганської ОВА Сергій Гайдай зазначив, що окупаційна армія РФ майже безперервно обстрілює населені пункти на території області та готується до прориву у няпрямку Попасної та Северодонецька.

Джерело: Facebook-сторінка Сергія Гайдая

Окупанти кидають значні сили на захоплення Луганщини 

Ми готуємось до більш потужних наступів. Найближчі 3-4 дні вони кинуть усі зусилля, щоб прорватися або в Сєверодонецьк або в Попасну… взяти найбільше місто та взяти в оточення ЗСУ, - повідомив Гайдай.

Очільник ОВА зазначив, що армія РФ цілодобово обстрілює населені пункти на Луганщині, однак українські військові героїчно утримують позиції.

Евакуацію ускладнено. За підрахунками голова ОВА, загалом на підконтрольній Україні території залишаються близько 50 тисяч цивільних людей.

За даними Генштабу ЗСУ, від початку кремлівської війни проти України втрати ворога вже складають:

  • Особовий склад - близько 24 тис 900 осіб (+200)

  • Танки - 1 тис 110 (+8) одиниць

  • Бойові броньовані машини - 2 тис 686 (+35) одиниць

  • Артилерійські системи - 502 (+3) одиниць

  • РСЗВ - 171 (+2) одиниць

  • Засоби ППО - 83 (+0) одиниць

  • Літаки - 199 (+3) одиниці

  • Вертольоти - 155 (+0) одиниць

  • Автомобільна техніка та автоцистерни - 1 тис 926 (+19) одиниць

  • Кораблі / катери - 11 (+1) одиниць

  • БПЛА оперативно-тактичного рівня - 324 (+12)

  • Спеціальна техніка - 38 (+0).

  • Крилаті ракети - 90 (+1).

Представники військового командування зазначили, що найбільші втрати ворога спостерігаються на Лиманському та Курахівському напрямках.

Згідно із спільною заявою начальника штабу Сухопутних сил США Джеймса МакКонвіла та міністерки Армії США Крістін Вормут, Кремлю не вдалось втілити свій план щодо війни проти України через непідготовленість значної кількості військових та логістичні проблеми.

План, який був у Росії, – дуже складний. Для такого плану потрібні дуже натреновані та дисципліновані солдати. В них не було таких здатностей. В них не було достатньо підготовлених солдатів, - зазначають представники Пентагону.

 Генерал МакКонвіл зауважив, що для виконання подібного воєнного плану, Росія потребувала значно кращої логістичної системи.

З боку України, важливо, що робить керівництво. Прем’єр-міністр України залишився. Всі в уряді України залишились, щоб захищати країну. Можливо, у українців немає таких потужностей і здатностей як в Росії, але у українців є воля. Коли будуєш згуртовану команду – це має значення. Це відрізняється від того, що ми бачили в інших місцях. Одна річ – мати воєнне устаткування там, а інша справа – забезпечити доставку цього обладнання, - зазначив МакКонвіл.

За словами міністра Крістін Вормут, США продемонстрували швидкість розміщення додаткових військових сил в Європі.

Ми показали, наскільки швидко ми змогли розташувати наші сили в Європі. Ми також продемонстрували, наскільки швидко ми надаємо допомогу зброєю Україні. Це демонструє неймовірну впевненість в тому, що робить американська армія для забезпечення логістики. Наша підтримка України непохитна і наша відданість захищати кожен дюйм території НАТО залізна, - зазначається у спільній заяві представників Міноборони США.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?