ЗСУ готуються відкинути армію РФ до кордону на Харківщині
Категорія
Україна
Дата публікації

ЗСУ готуються відкинути армію РФ до кордону на Харківщині

ЗСУ готуються відкинути армію РФ до кордону на Харківщині
Джерело:  online.ua

ЗСУ посилють наступ на північ від Харкова і найближчим часом можуть відкинути окупаційну армію РФ до самого кордону.

Джерело: Американський інститут вивчення війни

ЗСУ готуються остаточно розгромити армію РФ на Харківщині 

На південному заході від Ізюму українські військові героїчно втримують контроль над населеним пунктом Барвінкове, відбиваючі численні ворожі атаки.

У той же час, схоже, що військові РФ відмовились від наміру просуватися прямо на південний схід у бік Слов’янська.

За словами аналітиків, ЗСУ, імовірно, відбили подальші російські атаки безпосередньо на захід від Ізюма у селах Заводи і Велика Комишуваха.

Український контрнаступ, імовірно, спрямований на витіснення російських військ з зони артилерійського ураження Харкова і виходом на кордон з Росією – Бєлгородською областю.

ЗСУ змушують російські підрозділи, призначені для розгортання в інших місцях, передислоковуватися на Харківський напрямок, щоби зупинити українські атаки.

Фото - facebook.com/GeneralStaff.ua

Враховуючи нинішні темпи просування українських сил, росіяни можуть бути не в стані запобігти виходу ЗСУ на кордон з Росією, навіть з додатковим підкріпленням… Український контрнаступ демонструє багатообіцяючі можливості і може створити умови для подальших наступальних операцій на північному сході Харківщини, - зазначають аналітики з Американського інституту.

За інформацією Генштабу ЗСУ,

Росія стягує дві батальйонні тактичні групи зі складу 35-ї загальновійськової армії на Ізюмському напрямку.

Окупанти обстрілювали вже залишені населені пункти і намагаються не допустити виходу ЗСУ на кордон з Росією.

6 травня стало відомо, що ЗСУ на Харківщині відновили контроль над населеними пунктами Олександрівка, Федорівка, Українка, Шестаково, Перемога та частиною села Черкаські Тишки.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?