ЗСУ ліквідували більше роти військових армії РФ на Донеччині — Тарнавський
Категорія
Україна
Дата публікації

ЗСУ ліквідували більше роти військових армії РФ на Донеччині — Тарнавський

ЗСУ ліквідували більше роти військових армії РФ на Донеччині — Тарнавський
Джерело:  online.ua

За інформацією командувача оперативно-стратегічного угруповання ЗСУ, бригадного генерала Олександра Тарнавського, українські військові на Донеччині ліквідували більше роти російських військових злочинців та 8 одиниць ворожої техніки.

Джерело: Telegram Олександра Тарнавського

Що відомо про успіхи ЗСУ та втрати злочинців армії РФ на Донеччині 

Тарнавський зазначив, що артилерійські та ракетні підрозділи ЗСУ протягом доби виконали 609 вогневих завдань.

Втрати ворога вбитими та пораненими склали більше роти. Знищено та пошкоджено 8 одиниць військової техніки противника, - підкреслив Тарнавський.

Він зазначив, що втрати окупантів у техніці склали два танки, три бойові машини піхоти, систему відеоспостереження "Муром-М" і гаубицю 2А65 "Мста-Б".

Українським оборонцям також вдалось знищити три склади з боєприпасами російського ворога.

При цьому ворог протягом доби 18 разів атакував позиції ЗСУ в районі Авдіївки та Мар'їнки.

Загалом, на таврійському напрямку протягом доби зафіксовано 256 обстріли.

Окупанти безуспішно намагались вести наступ у напрямку населених пунктів Сєверне та Первомайське.

В районі Мар'їнки українськими військовими було відбито 14 атак.

 Що відомо про ситуацію на півдні України

За інформацією представників Оперативного командування "Південь", на Херсонщині ворог суттєво активізував розвідувальні дії.

Зокрема, за минулу добу виявлено і знищено сім безпілотних шпигунів оперативного та тактичного рівнів.

Загальні ж втрати ворога склали шість рашистів, дев'ять одиниць авто-бронетехніки, дві крупнокаліберні гармати "Гіацинт-Б" і два переоблаштованих (під ДРГ - УНІАН) човни. Ще один спостережний пункт противника також знищено, - повідомляють в ОК "Південь".

Також зазначється, що в Чорному морі ворог знов прибрав носії "Калібрів". Зокрема, корабельне угруповання росіян наразі складає сім одиниць, ще один корабель чергує в Азовському морі.

Всі ракетоносії заведені в пункти базування, але рівень ракетної загрози залишається високим. Для виведення ракетоносіїв на чергування досить кількох годин, а після дронової атаки ворог часто застосовував ракетні удари, як засіб посилення тиску і психологічного напруження населення, - зазначається у звіті південного військового командування.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?