ЗСУ ліквідували організатора Іловайського котла
Категорія
Україна
Дата публікації

ЗСУ ліквідували організатора Іловайського котла

ЗСУ ліквідували організатора Іловайського котла
Джерело:  online.ua

За інформацією журналіста Юрія Бутусова, українським військовим вдалось ліквідувати організатора оточення підрозділів ЗСУ під Іловайськом у 2014 році армією РФ, командира 1-го батальйону 247-го десантно-штурмового полку Дмитра Лисицького.

Джерело: Telegram-канал Юрія Бутусова

Що відомо про ліквідацію організатора Іловайського котла 

Сьогодні українські воїни знову помстилися за Іловайськ – ліквідували командира 1-го батальйону 247-го десантно-штурмового полку Дмитра Лисицького, - зазначив Бутусов.

Лисицький командував батальйонною тактичною групою 247 полку, яка атакувала українські підрозділи, які проривалися з оточення в Іловайську в районі села Горбатенка. За війну в Україні в січні 2015-го Лисицький був нагороджений званням Герой Росії.

Бутусов нагадав, що під час вторгнення в Україну 247-й полк зазнає великих втрат. Ліквідація Лисицького серйозно послабить боєздатність полку.

Що відомо про трагедію під Іловайськом 

Іловайська трагедія - одна з найжахливіших битв в українській історії. Наприкінці серпня 2014 року після запеклих боїв бійці сил АТО потрапили в оточення під Іловайськом, російські військові обстріляли коридор, яким за домовленістю мали виходити українські бійці.

Навколо Іловайська і в самому місті загинули 366 українських бійців, близько 450 отримали поранення, 300 потрапили в полон. Тимчасова слідча комісія з розслідування Іловайської трагедії оцінювала загальні втрати українських військ у тисячу осіб.

Згідно з цими результатами розслідування українських слідчих, головним винуватцем Іловайської трагедії є військове командування РФ. 21 серпня 2020 року в Офісі генпрокурора заявили, що єдиним фактором, що призвів до трагічних подій під Іловайськом, є воєнна агресія Збройних сил РФ.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?