ЗСУ ліквідували російського генерала під час атаки по аеродрому "Бельбек"
Категорія
Події
Дата публікації

ЗСУ ліквідували російського генерала під час атаки по аеродрому "Бельбек"

Бельбек
Джерело:  online.ua

Під час атаки на аеродром "Бельбек" у тимчасово окупованому Криму вдалося ліквідувати російського генерала Олександра Татаренка.

Що відомо про ліквідацію російського генерала

Як повідомляють російські паблики, ліквідовано 10 російських військовослужбовців, у тому числі командир авіаційної ескадрильї генерал-лейтенант Олександр Татаренко.

Судячи з інформації з відкритих джерел, ліквідованому генералу було 63 роки. Він служив на Далекому Сході, Уралі, у Сибіру та північних регіонах Росії. У 2016 році був призначений командувачем 14-ї армії ВПС і ППО Центрального військового округу РФ. Військовий льотчик 1-го класу.

Що відомо “бавовну” на аеродромі Бельбек

31 січня у тимчасово окупованому Криму пролунала серія вибухів. Окупанти заявили про нібито "запуск 20 ракет", які нібито вдалося збити.

У свою чергу, командувач Повітряних сил Збройних сил України Микола Олещук натякнув, що ЗСУ вдарили по аеродрому Бельбек.

Окрім цього вибухи було чутно у Саках, Гвардійському та Феодосії.

Окупаційна армія РФ оголошувала повітряну тривогу. Працювали ППО, у небо підіймалась авіація.

Через годину серія повторних вибухів пролунала у Севастополі, в районі Сак, та поблизу Гвардійського.

Пізніше знову повідомлялося про вибухи у північній частині Севастополя та у Щолкіному на Керченському півострові.

Уламки впали у приватному секторі в районі вулиці Федорівської, а також пошкодили 12 будівель у садовому товаристві "Усть-Бельбек".

Моніторингова група "Кримського вітру" зазначила, що ці дачі знаходяться за 250-350 метрів від ймовірного місця вибуху в раділокоційному містечку на аеродромі Бельбек.

При цьому в міноборони країни-агресорки почали цинічно брехати про нібито 100% результати роботи ППО.

У звіті зазначається, що Україна нібито запустила близько 20 керованих авіаційних ракет, 17 з яких були збиті над Чорним морем і ще 3 — над територією Криму.

Речник Повітряних сил Юрій Ігнат підтвердив ураження об'єктів на аеродромі, але без деталей.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?