ЗСУ не дозволять армії РФ захопити Луганщину
Категорія
Україна
Дата публікації

ЗСУ не дозволять армії РФ захопити Луганщину

ЗСУ не дозволять армії РФ захопити Луганщину
Джерело:  online.ua

Очільник Луганської області Сергій Гайдай зазначив, що українські військові мають достатньо сил та засобів для стримування наступу кремлівської окупаційної армії протягом найближчого часу.

Джерело: Facebook-сторінка Сергія Гайдая

Окупанти брешуть по оточення Сєвєродонецька 

Сепаратистські ЗМІ розповсюджують брехливі заяви "ленерівських командирів", що місто відрізане. Це не відповідає дійсності. Обласний центр не відрізано, бої тривають на околицях міста. Росіяни зайшли в район готелю "Мир" та автовокзалу, - зазначив Гайдай.

Очільник ОВА допустив, що українським військовим доведеться відступити, аби не потрапити в оточення.

За його словами, траса "Лисичанськ-Бахмут" повністю прострілюється, пересування нею небезпечно. Завезення гумвантажів та евакуація все одно можливі.

Ті, хто залишилися на вільній Луганщині постійно перебувають в укриттях, виходити на вулицю через щільність обстрілів - майже неможливо. Забезпечуємо людей необхідними речами для виживання, - запевнив голова Луганщини.

У Генштабі ЗСУ повідомляють, на Сєвєродонецькому напрямку російські окупанти, за підтримки артилерії, здійснювали штурмові дії у районах населених пунктів Щедрищеве, Борівське і Тошківка, бойові дії тривають.

Між тим, американський генерал-лейтенант у відставці Бен Ходжес прогнозує, що до кінця літа українська армія відкине кремлівських окупантів до позицій, які вони займали до 23 лютого 2022 року.

Я вважаю, що логістичні можливості росіян погіршуються, в той час як можливості українців навпаки. І коли буде правильне положення, російські сили впадуть, буде кульмінація. Я думаю, це, швидше за все, відбудеться в серпні. За моєю оцінкою, до кінця літа українські війська відсунуть російські як мінімум до лінії, на якій ті були 23 лютого, - зазначає колишній військовий.

За його словами, у ворожої армії все ще багато артилерії та ракет, а його прогноз збудеться після того, як вони закінчаться.

Коли вони не зможуть чинити тиск на українські війська - від Херсона і до Донбасу, тоді й буде наступна переломна точка в цій стадії операції. І тоді до кінця літа, якщо ми виправимо тилове забезпечення, логістику, то ЗСУ зможуть вигнати російські війська, - прогнозує провідний військовий експерт.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?