ЗСУ продовжують частково контролювати Бахмут — Маляр
Категорія
Україна
Дата публікації

ЗСУ продовжують частково контролювати Бахмут — Маляр

ЗСУ продовжують частково контролювати Бахмут — Маляр
Джерело:  online.ua

За інформацією заступниці міністра оборони України Ганни Маляр, українські військові контролюють район "Літак" у Бахмуті та просуваються поблизу міста.

Джерело: Всеукраїнський телемарафон

Що відомо про ситуацію в районі Бахмуту  

З учорашнього дня ситуація більш-менш така сама як була вчора. Пам'ятаємо, що вчора за нашими Збройними силами залишався контроль за певними інфраструктурними, промисловими об'єктами і приватного сектору в південно-західному районі. Це район "Літака". Сьогодні так само за нами залишається контроль цієї частини міста, - зазначила Маляр.

Вона зазначила, що важкі бої у місті і прилеглих до нього районах тривають.

Крім того, ворог протягом цієї ночі, зараз буквально здійснює зачистку тих територій, які взяв у місті під контроль.

Тобто вони шукають, чи раптом не залишилися там наші групи диверсійні, які можуть чинити опір і здійснювати свої дії, - підкреслює Маляр.

При чому Маляр розповіла, що пропагандисти удають, що вони вже повністю взяли місто під свій контроль, але це не так.

З невійськового, то вони там "концерт" робили, співали. Все це було чути, - зазначила заступниця глави Міноборони.

Що відомо про втрати росіян у Бахмуті  

За словами представника Головного управління розвідки Міноборони України Андрія Юсова, оцінка президента США Джо Байдена стосовно втрати злочинною армією 100 тис військових у боях за Бахмут збігається з оцінками українських військових.

Тут жодних розбіжностей немає. Є питання різниці методології. Є один підхід, коли подаються загальні втрати разом із вбитими і пораненими. Або окремо ліквідовані і окремо поранені. Так само питання. за який період це подається, - пояснює Юсов.

За його словами, в цілому, звичайно, відбувається постійний обмін інформацією з нашими партнерами.

І між цими даними жодних розбіжностей немає. Втрати рашистів під Бахмутом справді колосальні і вони абсолютно не відповідають ні поставленим цілям, ні заявленим результатам, - підкреслив Юсов.

При цьому представник ГУР зазначив, що командування російської армії може перекинути в район Бахмуту резерви, однак ці підрозділи переважно мобілізованих росіян не мають належної підготовки.

Якщо говорити про резерви, то побачимо чим закінчаться заяви Пригожина про "виведення" своїх підрозділів ПВК. Але, враховуючи їх великі втрати, то подібні заяви виглядають логічно. Наскільки будуть виконані - це вже не перші заяви Пригожина, - наголошує Юсов.

Щодо рівня підготовки резервів, то, за словами Юсова, він вже давно не відповідає стандартам в самій же російській армії. Проте кількісно вони їх можуть перекидати.

Представник ГУР додав, що якщо РФ перекине резерви під Бахмут, то це означатиме, що вони не з'являться на іншій лінії фронту.

Це також здобуток українських Сил оборони, захисників фортеці Бахмут, які у важких умовах і важкою ціною, але вже понад 9 місяців стримують ворога і завдають йому втрат в живій силі і техніці, - наголосив Юсов.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?