ЗСУ продовжують звільняти Херсонську область
Категорія
Україна
Дата публікації

ЗСУ продовжують звільняти Херсонську область

ЗСУ продовжують звільняти Херсонську область
Джерело:  online.ua

Тимчасовий керівник Херсонської ОВА Дмитро Бутрій повідомив, що ЗСУ вже звільнили від кремлівської окупаційної армії 53 населених пункти в регіоні.

Джерело: Всеукраїнський телемарафон

ЗСУ продовжують успішний контрнаступ на Херсонщині 

На сьогодні офіційно вже підтверджено 53 населених пункти, які звільнено. Ми подаємо цю інформацію виключно коли вона погоджена з Генеральним штабом. Тому що до повного звільнення військові проводять ще певні дії щодо розмінування, - зазначив Бутрій.

За його словами, кремлівські окупанти обстрілюють практично всі повернені під контроль України населені пункти на Херсонщині.

Звичайно, людям ми не рекомендуємо повертатися, тому що вони піддають своє життя серйозній небезпеці, - наголошує голова ОВА.

За словами експертів, наразі повернення Херсона - це лише план-мінімум для ЗСУ.

Чи можемо ми розглядати перспективи звільнення півдня? Так, безперечно, і для цього є всі передумови. У Харківській області також ведуться дуже активні бойові дії. Тому ми можемо розглядати можливість повернення контролю над більшою частиною території, яка зараз перебуває під тимчасовою окупацією до зимових місяців, - зазначає військовий експерт Сергій Грабський.

Фото - facebook.com/GeneralStaff.ua

Він припустив, що вже до зими українські військові зможуть звільнити правий берег Херсонської області та дійти до Дніпра.

Думаю, що до зимових місяців реально звільнити більшу частину Херсонської області – не тільки сам Херсон і територію навколо нього, тобто правобережний плацдарм. Але і також – перебити лінію суші з Донбасу в Крим: якісь позиції зайняти, а якісь взяти під вогневий контроль, - наголосив Грабський.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?