ЗСУ прорвалися через мінне поле в напрямку Токмака — CBS News
Категорія
Україна
Дата публікації

ЗСУ прорвалися через мінне поле в напрямку Токмака — CBS News

ЗСУ прорвалися через мінне поле в напрямку Токмака — CBS News
Джерело:  online.ua

CBS News вдалося дізнатися від своїх інсайдерів про те, що Збройні сили Україну змогли досягти прогресу в наступі на утримуване Росією місто Токмак. Що важливо розуміти, це ключове місто-бар'єр, що стоїть між нашими воїнами і містом Мелітополь Запорізької області. 

Джерело:  CBS News

ЗСУ розпочали бій з першою лінією оборони РФ біля Токмака

За словами одного з анонімних джерел CBS News, що армія України нарешті прорвалася через російське мінне поле на північ від Токмака і зараз вступають у бій з першою лінією російської оборони, яка утримує місто.

Американські журналісти звертають увагу на те, що звільнення таких населених пунктів, як Токмак, і подальше просування до Мелітополя, буде вкрай непростим викликом для Збройних сил України, які під час свого контрнаступу змогли досягти поки лише локальних успіхів.

Проте не можна забувати про те, що Мелітополь – це ворота до окупованого Криму, а також життєво важливий транзитний вузол армії РФ.

На переконання американських розвідників, український контрнаступ до холодів не зможе досягнути своїх головних цілей – йдеться про деокупацію Мелітополя, оскільки навіть повернути контроль над проміжним Токмаком є складним завданням, враховуючи три лінії оборони росіян. Про це писало The Washington Post.

Що ще відомо про успіхи ЗСУ у Запорізькій області

Як повідомляють представники ISW, 18 серпня наші військові продовжили наступальні операції щонайменше на трьох ділянках фронту.

Окрім того, повідомляється, що ЗСУ змогли просунутися в районі Роботиного на заході Запорізької області.

Нещодавні українські просування в районі Роботиного, ймовірно, були тактично важливими. За попередньою оцінкою ISW, такі просування, ймовірно, свідчать про значну деградацію російських сил, які обороняють цей район.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?