ЗСУ розбили колону військових РФ під час спроби наступу на Донеччині
Категорія
Україна
Дата публікації

ЗСУ розбили колону військових РФ під час спроби наступу на Донеччині

ЗСУ розбили колону військових РФ під час спроби наступу на Донеччині
Джерело:  online.ua

В МВС України повідомили, що бійці підрозділів Нацгвардії знищили колону військової техніки армії РФ під час їхньої спроби наступу на Донеччині. 

Джерело: Telegram-канал МВС України

Що відомо про ситуацію у зоні бойових дій на Донбасі 

Зазначається, що кремлівські загарбники намагались просунутись колоною у складі танку та 5 БМП проте наразились на влучний вогонь українських військових.

Гвардійці в результаті бою знищили танк та 2 БМП, решта техніки РФ вдалося відійти з ліній вогню. Але таким чином спробу наступу відбито, - зазначили в МВС України.

Між тим, на думку західних аналітиків, армія РФ погано оснащена та не підготовлена до ведення бойових дій в зимових умовах, тому Кремль буде зацікавлений від оперативної паузи, проте РФ не відмовиться від планів зі знищення України.

Експерти зазначають, що пауза, викликана настанням зими, може тривати до півроку. Цілком ймовірно, що армія РФ посилить ракетні атаки на енергетичні об'єкти критичної інфраструктури та тероризуватиме українців.

Дощі та сніг ускладнять широкомасштабні наступальні дії, тому очікується, що обидві сторони будуть обмінюватися артилерійським вогнем. Росіяни, схоже, мають намір продовжувати обстрілювати українську цивільну інфраструктуру крилатими ракетами та іранськими безпілотниками, - зазначив Заступник міністра оборони США зі стратегічних питань Колін Каль.

Між тим дослідники з британського Королівського інституту об’єднаних служб (RUSI) підтверджують думку американського високопосадовця.

Вони вважають, що Росія намагатиметься спрямувати зусилля України на захист тилу, замість того, щоб просуватися на фронті.

Для Росії з деморалізованими силами та погано підготовленими позиціями зима, ймовірно, призведе до подальшого падіння бойового духу та значних втрат від поранень, - підкреслюють аналітики Королівського інституту.

Експерти припускають, що російські окупанти прагнуть уповільнити наступ ЗСУ, аби отримати час для підготовки мобілізованих та їхньої подальшої відправки на війну.

Тож, на думку експертів, не в інтересах України відмовлятися від наступу цієї зими. Для українців, яких росіяни систематично знищують не лише фізично, але і намагаються ліквідувати і культурно як націю, цей конфлікт залишається екзистенційним.

Але також важливо використати період, коли Росія найменше здатна проводити наземні операції – до появи нових підрозділів – щоб зафіксувати переваги Збройних сил України та навчити нові підрозділи, - наголошують британські аналітики.

На їхню думку, українські військові ймовірно відновлять потужний наступ вже у лютому наступного року.

Вони також підкреслили, що гуманітарні проблеми не повинні відволікати Захід від постачання зброї Україні.

Для цього, на думку британських аналітиків, Кремль також намагатиметься збільшити енергетичну залежність українців від західних партнерів, а потім використовуватиме дефіцит енергоресурсів у Європі та економічні труднощі, що переживає населення західних країн для того, щоб переконати західну громадськість перестати підтримувати українців, адже гроші потрібні на внутрішні справи.

Насправді і Україна, і Європа, зазначили британські аналітики, мають ті самі больові точки, через які росіяни на них тиснуть, "і в цьому сенсі російський наратив, що передбачає різницю між ситуацією всередині країни і за кордоном, є хибною дихотомією, спрямованою на поляризацію думок".

Тому британські аналітики вважають, що партнери України мають максимально надати гуманітарну допомогу населенню України та біженцям протягом зими.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?