ЗСУ успішно рухаються вперед в районі Роботиного — речник ОК Таврія
Категорія
Україна
Дата публікації

ЗСУ успішно рухаються вперед в районі Роботиного — речник ОК Таврія

Військові ЗСУ
Джерело:  online.ua

Українські військові мають нові успіхи у просуванні в районі Роботиного на території Запорізької області. 

Що відомо про успіхи ЗСУ на Таврійському напрямку

За інформацією керівника Об’єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку Олександра Штупуна, українські військові продовжують контрнаступ в районі Роботиного у Запорізькій області і наразі просунулись ще на 600 метрів.

Ми мали частковий успіх на захід від Роботиного. Там наші воїни завдають окупантам втрат у живій силі і техніці. Продовжують закріплюватися на займаних рубежах. На визначених напрямках ми просунулися від 100 до 600 метрів

За його словами, українські військові продовжують тиснути на підрозділи окупаційної армії РФ в районі Мелітополя і за останні 3 дні взяли у полон 25 злочинців терористичної російської армії.

Але ворог не здається і намагається відновити втрачене положення. Зокрема, на захід від Вербового і на південний схід від Малої Токмачки. На штурм ворог кидає вже і еліту - десантні війська. Але зазнає втрат

Як армія РФ намагається зупинити контрнаступ ЗСУ

За інформацією видання The New York Times, злочинна армія РФ знову змінила тактику ведення бойових дій і прагне зупинити контрнаступ українських військових.

Автори матеріалу підкреслюють, що російські військові дають ЗСУ змогу зайти у власні окопи і після цього нещадно обстрілюють із усього наявного озброєння і готуються до проведення контратаки.

Тобто російські військові злочинці відступають з передньої лінії оборони на другу, а українські військові займають покинути росіянами позиції і потрапляють під шалений обстріл.

Обороняється відступає, завдаючи якомога важчі втрати атакуючим, щоб мати можливість підготувати свою вирішальну контратаку, - зазначає старший науковий співробітник з досліджень наземних воєн в Міжнародному інституті стратегічних досліджень Бен Баррі.

За словами аналітика, таким чином російські військові намагаються завадити створенню бійцями ЗСУ плацдарму для подальших наступальних дій.

Зокрема, схожий сценарій підрозділи армії РФ використовують в районі звільненого українськими військовими Роботиного.

За словами експерта, еластичний захист - не нова стратегія, її використовувала армія СРСР в 1943 році в ході Курської битви.

Історично вона використовувалася дуже успішно, але для досягнення успіху потрібно хороше керівництво і добре навчені сили, а також нанесення вирішальних контрударів

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?