ЗСУ відбили атаки РФ біля 8 населених пунктів та збили 4 вертольоти — Генштаб
Категорія
Україна
Дата публікації

ЗСУ відбили атаки РФ біля 8 населених пунктів та збили 4 вертольоти — Генштаб

ЗСУ відбили атаки РФ біля 8 населених пунктів та збили 4 вертольоти — Генштаб
Джерело:  online.ua

ЗСУ за минулу добу відбили атаки РФ біля 8 населених пунктів, авіація завдала 27 ударів, знищивши озброєння, військову техніку та зенітні ракети росіян. Російським мобілізованим видають радянські шоломи та засоби захисту.

Джерело: Генштаб ЗСУ

Оперативна інформація про ситуацію на фронті

За минулу добу підрозділи Сил оборони України відбили атаки противника в районах населених пунктів Новосадове, Бахмутське, Іванград, Бахмут, Соледар, Спірне, Майорськ та Красногорівка.

Авіація Сил оборони завдала 27 ударів. Генштаб підтверджує ураження більш як 20 районів зосередження озброєння та військової техніки, а також 6 зенітних ракетних комплексів противника.

Крім того, наші підрозділи протиповітряної оборони збили 10 БпЛА та 4 вертольоти ворога.

Ракетні війська і артилерія уразили 3 пункти управління, 10 районів зосередження живої сили, озброєння та військової техніки та 4 склади боєприпасів. Окрім того, в зону вогневого ураження також потрапили позиції ППО та РЕБ й інші військові цілі.

Протягом доби окупанти завдали 3 ракетні та 4 авіаційні удари, здійснили до 10 обстрілів з РСЗВ. Ударів противника зазнали об’єкти та мирні громадяни більш ніж 10 населених пунктів.

Війська РФ намагаються вести наступальні дії на Бахмутському та Авдіївському напрямках.

Мобілізованим в РФ видають радянське приладдя

До п’ятисот мобілізованих військовослужбовців зі складу 205-ї окремої мотострілецької бригади 49 загальновійськової армії вибули в зону бойових дій для поповнення втрат противника на тимчасово захоплених територіях.

Характерна ознаки так званого «молодого поповнення»: засоби захисту, шоломи радянського зразка і автомати АК-12, що мають дуже негативний досвід застосування.

АК-12 був створено концерном “Калашников” і представлено широкому загалу в січні 2012. Досвід бойового застосування під час боїв в Україні виявився настільки негативним, що через лічені тижні реальної експлуатації було запропоновано фактично провести демодернізацію даного зразка зброї.

Триває підготовка до 200 відмобілізованих військовослужбовців на базі 3-ї гвардійської бригади спецпризначення. У самій бригаді, після участі у війні проти України, кожен другий написав рапорти на звільнення або дострокове розірвання контракту.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?