ЗСУ відбили п’ять атак РФ та уразили три райони зосередження живої сили ворога — Генштаб
Категорія
Україна
Дата публікації

ЗСУ відбили п’ять атак РФ та уразили три райони зосередження живої сили ворога — Генштаб

ЗСУ відбили п’ять атак РФ та уразили три райони зосередження живої сили ворога — Генштаб
Джерело:  online.ua

За останню добу ЗСУ відбили атаки РФ в районі населених пунктів Бахмут, Бахмутське, Майорськ, Соледар та Первомайське. Українська авіація завдала 5 ударів по росіянам. Російські війська на окупованих територіях розміщують поранених в дитячих лікарнях та влаштовують бази в школах.

Джерело: Генштаб ЗСУ

Оперативна інформація про вторгнення РФ

За поточну добу підрозділи Сил оборони України відбили атаки противника в районах населених пунктів Бахмут, Бахмутське, Майорськ, Соледар та Первомайське.

Поряд із відбиттям повітряного нападу противника, авіація Сил оборони протягом поточної доби завдала 5 ударів. Підтверджено ураження 3 районів зосередження озброєння та військової техніки, а також 2 зенітних ракетних комплексів противника.

Ракетні війська і артилерія за добу уразили пункт управління, три райони зосередження живої сили, озброєння та військової техніки і один зенітний ракетний комплекс С-300 ворога.

За уточненою інформацією Генштабу, станом на 9 жовтня, батальйонна тактична група противника від 150 мотострілецької дивізії, що діяла на Херсонському напрямку та складалась переважно з відмобілізованих військовослужбовців, уже втратила понад 520 осіб загиблими.

Для забезпечення потреб лікарняних закладів тимчасово окупованих населених пунктів, що активно використовуються загарбниками як шпиталі, додатково прибувають групи медпрацівників.

У дитячій лікарні одного з населених пунктів Луганщини, російські окупанти, поряд із хворими дітьми, розмістили своїх поранених. Серед них і колишні в’язні, представники приватної військової кампанії “вагнер”. Непоодинокі випадки, коли дітей не доліковують та виписують, щоб звільнити ліжкомісця.

В той же час, противник продовжує прикриватись населенням тимчасово окупованих територій, як живим щитом.

Так, в окремих навчальних закладах Ясинуватського району Донецької області, одночасно з навчальним процесом, продовжується розміщення військовослужбовців підрозділів російських окупаційних військ.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?