ЗСУ виконали 700 вогневих завдань за добу на Таврійському напрямку
Категорія
Україна
Дата публікації

ЗСУ виконали 700 вогневих завдань за добу на Таврійському напрямку

ЗСУ виконали 700 вогневих завдань за добу на Таврійському напрямку
Джерело:  online.ua

Підрозділи ракетних військ та артилерії Сил оборони Таврійського напрямку протягом доби виконали 700 вогневих завдань, втрати росіян склали більше роти.

Джерело: Олександр Тарнавський

Ситуація на Таврійському напрямку

Командувач оперативно-стратегічного угруповання військ «Таврія» бригадний генерал Олександр Тарнавський повідомив, що за минулу добу підрозділи українських військ виконали 700 вогневих завдань на Таврійському напрямку.

Йдеться про контрбатарейну боротьбу і про роботу по планових цілях, виявлених раніше, - повідомив він.

За його словами, втрати росіян вбитими та пораненими склали більше роти. Також знищено та пошкоджено 29 одиниць озброєння та військової техніки противника.

Зокрема, 3 танки, 2 БМП, 3 БТР, самохідний важкий міномет 2С4 “Тюльпан”, реактивна система залпового вогню БМ-21 “Град”, 2 одиниці комплексів спостереження “Муром-М”, протитанковий ракетний комплекс “Штурм С”, БпЛА “Supercam”, БпЛА “Zala”, БпЛА “Елерон”, 2 БпЛА “Ланцет-3” та автомобільна техніка. Також було знищено 2 склади боєприпасів ворога., - повідомив Тарнавський.

РФ зосереджує дії на двох напрямках

Тарнавський повідомим, що ворог продовжує зосереджувати основні зусилля на веденні наступальних дій на Авдіївському та Мар’їнському напрямках.

Там окупанти активно застосовують оперативно-тактичну та армійську авіацію для завдання ударів по позиціях українських військ.

Зокрема протягом минулої доби російські війська 17 разів атакував наші позиції, проте безуспішно.

Застосовуючи танки, реактивні системи залпового вогню та ствольну артилерію, ворог обстрілює позиції наших підрозділів та населені пункти, що межують із лінією зіткнення. Для коригування вогню артилерії противник використовує БпЛА.

За інформацією Тарнавського, за минулу добу на Таврійському напрямку зафіксовано 403 обстріли.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?