ЗСУ випробовують на фронті безпілотний робот Ironclad
Категорія
Технології
Дата публікації

ЗСУ випробовують на фронті безпілотний робот Ironclad

ЗСУ випробовують на фронті безпілотний робот Ironclad
Джерело:  online.ua

ЗСУ випробовують на фронті безпілотний робот Ironclad. Це роботизована платформа, яка допомагає Силам оборони виконувати бойові завдання на фронті.

Джерело: Михайло Федоров

ЗСУ випробовують робот Ironclad

Робот "Ironclad" допомагає ЗСУ на фронті, він працює в екстремальних кліматичних умовах, а також добре броньований.

Про це повідомляє міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров у Facebook.

Це революційний продукт від українських інженерів з Roboneers, який змінює підхід ведення війни та допомагає зберегти найцінніше — життя наших військових.

Ironclad – роботизована платформа, яка допомагає Силам оборони виконувати бойові завдання на фронті. Штурмувати ворожі позиції, проводити розвідку та забезпечувати військових вогневою підтримкою, – заявив міністр.

Робот обладнаний тепловізійною камерою. Керувати машиною можна з безпечного місця.

Машина розвиває швидкість до 20 кілометрів, обладнана тепловізійною камерою та бойовою туреллю Шабля М2. Також має броньований панцир, який захищає від стрілецької зброї. Керувати Ironclad можна дистанційно – з безпечного місця, – написав Федоров.

Історія створення Ironclad

Вперше робота показали у 2021 році на виставці "Зброя та безпека". Представники розробників заявляли, що вони проведуть випробування до кінця року та передадуть робота українській армії.

У робота забезпечений щільний контакт з поверхнею і фактично всі чотири колеса завжди знаходяться на ґрунті. Ironclad може пройти у важкодоступних місцях

Акумулятор розрахований на відстань до 20 км. Якщо під'єднати генератор, то вона збільшиться до 250 км

Робот броньований – це було перевірено під час випробувань у державному НДІ випробувань і сертифікації озброєння та військової техніки – розповів техлід Roboneers Ігор Бобало.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?