ЗСУ виснажують армію РФ на лівому березі Дніпра на Херсонщині — Гуменюк
Категорія
Україна
Дата публікації

ЗСУ виснажують армію РФ на лівому березі Дніпра на Херсонщині — Гуменюк

ЗСУ виснажують армію РФ на лівому березі Дніпра на Херсонщині — Гуменюк
Джерело:  online.ua

За інформацією керівниці Об'єднаного пресцентру Сил оборони Південого напрямку Наталії Гуменюк, злочинна армія РФ не може збільшити кількість резервів на лівому березі Дніпра на Херсонщині через успішну роботу української артилерії і високі втрати. 

Джерело: "24 канал"

Що відомо про успіхи ЗСУ на Херсонщині 

Гуменюк пояснила, що наразі командування злочинної армії РФ має необхідність посилити власні позиції на сході України та у Запорізькій області, де зосереджені резерви.

Тому, за її словами, російські військові злочинці можуть зробити лише інформаційний вкид про нібито підкреплення підрозділами ПВК "Вагнер".

 Ця інформація не відповідає дійсності, а використовується для підняття морально-психічного духу війська.

Водночас самі загарбники стали заручниками ситуації - вони перебувають між загородзагонами кадирівців та Росгвардії, які тримають першу лінію окупантів, щоб ті не перебігли на другу лінію.

Там йде потужна контрбатарейна боротьба. Особливість берега у тому, що він частково ще підтоплений, і не тільки в Голій Пристані. Це підтоплення містить мінно-вибухові загородження, які росіяни ставили проти нас, а зараз користуються ними самотужки, -зазначає керівниця пресслужби ОК "Південь".

Вона підкреслила, що російські військові злочинці ховаються за місцеве населення на лівому березі Дніпра на Херсонщині, що не дає українським військовим змоги точково відпрацювати по ворожих позиціях.

Для нас дуже важливо виміряти конкретну точку та проводити дуже обережну, фактично, ювелірну роботу з ураження. Для того, аби не страждало місцеве населення, - наголосила Гуменюк.

Що відомо про ситуацію в районі окупованого Криму 

Однак цей аспект, у масштабах атак по окупованому півострову Крим, визнаний самою владою РФ. Намагаючись відзвітувати про ураження, росіяни одразу сповістили, що цивільні населення та інфраструктура не постраждали.

Такі удари в "десяточку" дуже складні для вимірювання на лівобережжі, але дуже результативні. Фактично, щодня у зведеннях знищення до регулярної інформації, мовиться про знищення 3 – 7 човнів. Зараз майже така ж статистика з ураження великокаліберних гармат та самохідних артилерійських установок, якими ворог обстрілює Херсонщину, - наголосила керівниця пресцентру ОК "Південь".

Крім того, росіяни мають реактивні системи залпового вогню, які вони використовують з більшої дистанції. ЗСУ продовжують боротися, але робота ускладнена через не повністю обрізану логістику. Зокрема, інтервенти можуть підтягувати певні ресурси з Криму. Сили оборони наразі продовжують працювати по всіх напрямках, зокрема по місцях зберігання ресурсів росіян.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?