ЗСУ з боєм увійшли у Роботине — фото та відео
Категорія
Україна
Дата публікації

ЗСУ з боєм увійшли у Роботине — фото та відео

ЗСУ з боєм увійшли у Роботине — фото та відео
Джерело:  online.ua

ЗСУ з боєм увійшли у Роботине на Мелітопольському напрямку фронту. Про це повідомила заступниця міністра оборони Ганна Маляр.

Джерело: 47 окрема механізована бригада

ЗСУ з боєм увійшли у Роботине

Воїни 47 окремої механізованої бригади зайшли в село Роботине вранці 22 серпня. Це важливий населений пункт на Мелітопольському напрямку фронту.

Два місяці запеклих боїв й бійці нашої бригади за підтримки інших підрозділів прорвали багатоешелоновану лінію оборони окупантів! – повідомили на сторінці у Facebook 47-ої окремої механізованої бригади.

Перше, що зробили військовослужбовці – сповістили місцевих про необхідність терміново виїжджати, адже ворог цинічно продовжує стирати село з лиця землі.

Наші воїни вже організували евакуацію мирних мешканців на БМП «Бредлі».

Фото: facebook.com/ganna.maliar

Про це офіційно повідомила заступниця міністра оборони Ганна Маляр.

Місцеві мешканці щасливі, бо дочекалися на звільнення української армією.

Півтора року чекали на ЗСУ. Ми похапали речі, документи та бігли, дорогою викидаючи ті пакети, бо життя – найцінніше. А потім ці хлопці з 47 бригади вивезли нас на танку, - так люди назвали американську БМП Бредлі, яка витримує підриви на мінах та прямі влучання ворожої артилерії.

Із безпечного місця мешканці села змогли зателефонувати своїм рідним, а одна з жінок розказала, як святкувала день народження цього літа.

Фото: facebook.com/ganna.maliar

За Роботине тривають запеклі бої.

ЗСУ мають успіхи в контрнаступі

Вранці 16 серпня офіційно стало відомо, що Збройні сили України змогли звільнити село Урожайне у Донецькій області.

Заступниця міністра оборони Ганна Маляр підтвердила, що Збройним силам України вдалося звільнити Урожайне у Донецькій області.

Урожайне звільнили. Наші оборонці закріплюються на рубежах. Наступальні дії тривають, — йдеться в повідомленні Ганни Маляр.

За словами військових експертів, під час операції з деокупації населеного пункту Урожайне на півдні Донеччини українські військові, ймовірно, використовували касетні боєприпаси проти злочинної армії РФ.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?