ЗСУ за минулий тиждень знищили техніки росіян на майже 700 млн доларів
Категорія
Економіка
Дата публікації

ЗСУ за минулий тиждень знищили техніки росіян на майже 700 млн доларів

ЗСУ за минулий тиждень знищили техніки росіян на майже 700 млн доларів
Джерело:  online.ua

ЗСУ за минулий тиждень знищили техніки російських військових на 670 мільйонів доларів.

Джерело: Forbes

Українці знищили російської техніки на 670 мільйонів доларів

Видання зазначає, що протягом 6-11 вересня, за даними Генерального штабу, знищено 2850 окупантів та 590 одиниць техніки, вартість яких, за оцінкою Forbes, перевищує $670 млн.

Більшу частину техніки було знищено в ході контрнаступу на Харківщині, але точну її кількість встановити важко.

Так, найдорожча втрата противника – комплекс радіоелектронної боротьби «Москва-1» (57 млн доларів), який було знищено в Запорізькій області, а на Харківщині – винищувач-бомбардувальник Су-34 (36 млн доларів) та контрбатарейна радіолокаційна система «Зоопарк-1М» (25 млн доларів).

У виданні зазначають, що, за даними аналітичного проєкту Oryx, з 6 по 10 вересня українські військові захопили 129 одиниць техніки, яка оцінюється у 104 млн доларів, у тому числі дев’ять гаубиць Мста-С та Мста-Б на суму понад 43 млн доларів.

Нагадаємо, що наступ на Харківщині почався 6 вересня після інтенсивної дводенної артпідготовки.

Першою українські військові оточили Балаклію. Наступні три дні мобільні підрозділи ЗСУ рвалися на схід та захопили важливий транспортний вузол Купʼянськ.

До 10 вересня було оточено Ізюм. Більшість російських військ відступили на схід. Інтенсивні бої тривали до ранку 11 вересня.

Міноборони РФ 11 вересня опублікувало карту, де показано, що російські війська виведені практично з усієї Харківської області. Нова оборонна лінія РФ мала проходити річкою Оскол, але українські частини продовжують просуватися на схід.

 Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?